Ексклюзиви
вівторок, 11 червня 2019 10:34

Розпуск Ради: Зеленський сказав кілька слів і залишив Конституційний суд

Автор: ukrinform.ua
 

Президент Володимир Зеленський виступив на засідання Конституційного суду України, який розглядає законність указу про розпуск Верховної Ради.

Він подякував суддям за запрошення і висловив упевненість, що вони ухвалять правильне рішення.

"Зараз суспільство дуже уважно слідкує за цією справою. Ви про це знаєте і, думаю, ухвалите справедливе рішення, за яке нам не буде соромно перед народом і своїми дітьми. Тим паче, що цей указ повністю відповідає духу і букві закону. Наша юридична позиція - беззаперечна і бездоганна. Це доведе мій представник Федір Веніславський. Я зараз передаю йому слово. А сам, із вашого дозволу, залишаю залу, щоб ніхто потім не сказав, що моя присутність мала вплив на суддів і рішення було прийняте під тиском", - сказав Зеленський.

Після цього він залишив залу суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розпуск Ради: українці пікетують Конституційний суд

23 травня набрав чинності указ президента Володимира Зеленського, який достроково припинив повноваження парламенту VIII скликання та призначив вибори на 21 липня. Аргументуючи своє рішення, Зеленський заявляв, що коаліції у Верховній Раді не існувало з 2016 року.

Голова парламенту Андрій Парубій заявив, що до виходу фракції "Народний фронт" в травні у складі коаліції було 227 народних депутатів.

24 травня група народних депутатів із фракції "Народний фронт" надіслали до Конституційного суду подання про неконституційність розпуску парламенту.

Зараз ви читаєте новину «Розпуск Ради: Зеленський сказав кілька слів і залишив Конституційний суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути