пʼятниця, 11 червня 2010 13:36

Розмовами про замах з Януковича роблять героя - політолог

Розмовами про замах з Януковича роблять героя - політолог

Є декілька причин, чому активно обговорюється питання можливого замаху на президента Віктора Януковича. Одна з них це те, що влада таким чином хоче обмежити проведення мітингів.

Таку думку у коментарі для Gazeta.ua висловив керівник Школи політичної аналітики при НаУКМА Олексій Гарань.

За словами політолога, є три моменти.

"По-перше, це хороший привід для того, щоб обмежувати вияви невдоволення політикою Партії регіонів. Таким чином обмежуватимуть маніфести, пікети тощо. Ми це побачили і під час виступу Віктора Януковича у Палаці "Україна" і під час прес-конференції в Українському домі", - сказав Гарань.

По-друге, зазначив професор, це створення іміджу супер важливості Януковича.

"З нього роблять образ героя, якому перешкоджають робити "необхідне" для країни", - розповів він.

Третьою причиною Гарань вважає якісь психологічні особливості.

"Пам'ятаємо той конфуз, який стався з президентом у Івано-Франківську (падіння від попадання яйця – ред.). Таким чином хочуть підстрахуватися. В цілому, діячі Партії регіонів попри те, що вони говорять про свою сміливість, насправді не є сміливими. Сміливі вони тоді, коли все під контролем і, коли відчувають свою безкарність", - наголосив політолог.

Гарань нагадав, як "після "помаранчевої революції" після другого туру від Януковича побігли і Тігіпко, і Коновалюк, який зараз знову дуже сміливий".

"Є багато прикладів, коли прихильники Партії регіонів залишали країну. Зараз вони відчувають можливість реваншу, тому почуваються сильними. Хоча насправді сміливцями, такі люди як Коновалюк, не є", - додав він.

Як відомо, Віктор Янукович заявляв, що Управління держохорони змушене вживати додаткових заходів безпеки через загрози його життю. За інформацією окремих ЗМІ, кортеж президента змінив свій маршрут через можливого снайпера.

У свою чергу начальник Управління державної охорони Ігор Калінін здивований, чому з методів охорони Януковича "журналісти зробили таку фішку".

Зараз ви читаєте новину «Розмовами про замах з Януковича роблять героя - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути