Ексклюзиви
субота, 16 жовтня 2021 15:00

Розкрили секрети підготовки України до великої війни

Розкрили секрети підготовки України до великої війни
Військово-політичне керівництво країни не виключає, що Росія може піти на повномасштабне вторгнення. Фото: Антикор

Україна розглядає дев'ять сценаріїв розвитку військової обстановки і здійснює стратегічне планування на випадок, якщо доведеться відбивати повномасштабне вторгнення агресора.

Про це заявив радник глави Офісу президента, речник української сторони у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович, повідомляє Україна 24.

За словами Арестовича, військово-політичне керівництво країни не виключає, що війна з Росією може піти шляхом ескалації і дійде, наприклад, до повномасштабного конфлікту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гради, танки і гаубиці: окупанти продовжують розміщати військову техніку на Донбасі

"За дев'ятьма сценаріями підготували заходи від прикордонних провокацій до повномасштабної війни. Це забезпечується безпека країни стратегічна з партнерами країн по НАТО і країнами-сусідами, це планова діяльність. Міністр оборони США прилітає наступного тижня. Здійснюватимемо наступні етапи планування та взаємодій аж до виробництва спільної з США збройної військової техніки, це також в планах. Будується науково-дослідний центр щодо безпілотних літальних апаратів під Васильковим з Туреччиною, вже почалося будівництво, рекордний військовий бюджет", – сказав радник глави ОП.

Арестович наголосив, що Україна вирішує не тільки технічне питання, а й законодавче, оскільки для застосування всіляких сил і засобів в різних ситуаціях потрібні і закони.

"Найголовніше - треба побудувати систему законів, які дозволяють це робити. Цього року прийняті: план оборони, його за 30 років не було як такого, стратегія нацбезпеки, стратегія воєнної безпеки, стратегія інформаційної безпеки, закон про нацспротив, закон про розвідку, і багато чого, що дозволить вибудувати систему нацоборони від нормативно-правової бази до останнього солдата", – додав Арестович.

На Донбасі за минулу добу, 15 жовтня, бойовики 8 разів порушили режим припинення вогню. Збройні формування РФ 4 рази застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Внаслідок ворожих обстрілів один український військовий отримав поранення.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили секрети підготовки України до великої війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути