пʼятниця, 26 жовтня 2018 13:58

Розкрадання $20 млн Ощадбанку: за сина нардепа внесли заставу

Розкрадання $20 млн Ощадбанку: за сина нардепа внесли заставу
Максим Березкін із батьком-нардепом були засновниками холдингу "Креатив", якому банк видав кредит. Фото з відкритих джерел

У справі про заволодіння $20 млн Ощадбанку внесли заставу за 6 арештованих, у тому числі 5 млн грн - за Максима Березкіна, сина нардепа Станіслава Березкіна.

Про це повідомляє "Українська правда", посилаючись на лист юридичної компанії EQUITY.

"26 жовтня 2018-го відповідні суми застав вже було сплачені. Ми очікуємо, що клієнти компанії вийдуть на свободу вже найближчим часом", - ідеться у листі.

Адвокати заявили, що досягли зменшення застав 6 своїм підзахисним. За інформацією видання, ідеться про керівника ЗАТ "Креатив" Олександра Бойка, 2 працівників ПАТ "Креатив Груп" Оксану Сікорську та Віталія Пустовіта, колишнього головного бухгалтера групи компаній "Креатив" Тетяну Слюсаренко, колишнього директора ТОВ "ЗМЖ" Сергія Тимченка та колишнього акціонера групи компаній "Креатив" Максима Березкіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценку скерували подання на арешт нардепа Березкіна

Протягом вересня 2013-січня 2014-х бенефіціарні власники групи "Креатив" за попередньою змовою з іншими компаніями та працівниками Ощадбанку заволоділи коштами держбанку на $20 млн.

За інформацією слідства, нардеп від "Волі народу" Станіслав Березкін разом із сином Максимом були засновниками холдингу "Креатив", який за підробленими документами отримав від Ощадбанку $20 млн кредиту. Згодом ці кошти вивели на офшорні рахунки під виглядом виконання контрактів із поставки тропічної олії, чого насправді не було.

У цій справі затримали 10 посадовців держбанку та підприємств групи "Креатив". Раніше 7 млн грн застави внесла заступниця голови правління Ощадбанку Ірина Земцова.

Зараз ви читаєте новину «Розкрадання $20 млн Ощадбанку: за сина нардепа внесли заставу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути