Ексклюзиви
неділя, 07 лютого 2021 02:29

РосЗМІ ведуть інформаційну війну проти американських вакцин

РосЗМІ ведуть інформаційну війну  проти американських вакцин

Російські ЗМІ, пов'язані з Кремлем, проводять інформаційну кампанію в країнах Латинської Америки та Східної Європи, направлену на дискредитацію американських вакцин від коронавірусу Moderna i Pfizer і просування російської вакцини Sputnik V.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на дослідників та представників Держдепартаменту США. Зокрема, йдеться про іспаномовні акаунти Russia Today і Sputnik, двох контрольованих російським урядом ЗМІ, у Twitter і Facebook.

Російська кампанія зосереджена на країнах Латинської Америки, включаючи Мексику, яка цього тижня підписала угоду про придбання мільйонів доз російської вакцини, та Аргентину, яка минулого місяця розпочала вакцинацію своїх громадян.

ЗМІ, підтримувані російським урядом, розмістили у Facebook та Twitter сотні посилань на новини про те, що американські вакцини могли відігравати певну роль у смерті людей. Водночас там не було повідомлень про подальші звіти, які виявили, що вакцини, швидше за все, не відіграли жодної ролі у смерті.

При цьому публікувалося багато позитивних повідомлень про російську вакцину від коронавірусу.

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я під час дослідження походження коронавірусу в китайському Ухані отримали дані про Covid-19, які ніхто не бачив раніше.

Зараз ви читаєте новину «РосЗМІ ведуть інформаційну війну проти американських вакцин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути