середа, 03 лютого 2021 16:02

ВООЗ має гіпотези про походження Covid-19

ВООЗ має гіпотези про походження Covid-19
Експерти ВООЗ відвідали Уханський інститут вірусології. Фото: Getty Images

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я під час дослідження походження коронавірусу в китайському Ухані отримали дані про Covid-19, які ніхто не бачив раніше.

Дослідники не виключають можливість того, що вірус вислизнув із лабораторії, пише Sky News.

За словами одного із членів експертної групи доктора Пітера Дашака, він із колегами відвідав різні об'єкти, де були зареєстровані одні із перших спалахів коронавірусу. Дані допомагають "знайти правильний напрямок для дослідження вірусу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти ВООЗ відвідали ринок в Ухані

"Ми були на ринку морепродуктів самостійно, дивилися навколо і ставили питання, зустрічаючись із менеджерами, постачальниками і людьми, які там працювали. А також з тими, у кого зібрані зразки потім дали позитивний результат на коронавірус. Саме таку інформацію ми отримуємо від тих, хто дійсно має значення", – зазначив Дашак.

Доктор запевнив, що в Ухані діляться інформацією, якої взагалі ніхто не бачив.

"Вони відкрито обговорюють із нами всі можливі шляхи передачі вірусу. Ми дійсно чогось добиваємося. Я думаю, що Китай відкритий і готовий працювати з нами, і ми бачимо це щодня", – зазначив доктор.

Експерти ВООЗ також відвідали Уханський інститут вірусології.

"Ми всі знаємо про гіпотези щодо потенційної участі лабораторії в цьому, і ми обов'язково поставимо питання щодо всіх ключових аспектів Уханьского інституту вірусології. Якщо є дані, які вказують на будь-яку гіпотезу, ми стежитимемо за ними і доказами, до яких вони нас ведуть. Якщо вони приводять нас до ринку морепродуктів, на ферму або ринок диких тварин, ми досліджуватимемо там. А якщо в лабораторію, то підемо й туди. Ми зберігаємо неупередженість", – підсумував експерт.

Міжнародні експерти зі Всесвітньої організації охорони здоров'я зустрілись у п'ятницю, 29 січня, з китайськими вченими в рамках розслідування походження Covid-19 в Ухані.

Зараз ви читаєте новину «ВООЗ має гіпотези про походження Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути