середа, 04 листопада 2020 11:35

"Ростов не гумовий" - секретар РНБО звернувся до голови КСУ

"Ростов не гумовий" - секретар РНБО звернувся до голови КСУ
Суспільну довіру до конституційного судочинства "буде відновлено" вже новим складом КСУ. Фото: Facebook/Олександр Данілов

Голову Конституційного суду України Олександра Тупицького закликають подати у відставку і готуватися відповідати в суді.

Про це написав секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти їдуть до будинку голови КСУ, щоб особисто передати квиток до Ростова

"Останні заяви голови Конституційного суду пана Тупицького дивують неадекватністю оцінок ситуації та перебільшенням значущості власної персони".

Судді своїм рішенням (скасування е-декларацій. - Gazeta.ua) здійснили спробу повалення конституційного ладу та зміни політичного курсу, наголосив Данілов.

"Такі дії мають усі ознаки кримінального злочину, за який передбачено відповідне покарання. Тому раджу панові Тупицькому не засмічувати інформаційний простір істеричними заявами, а разом з адвокатом думати над лінією захисту в суді".

Під час ухвалення рішення КСУ зазіхнув на норми Конституції України, які гарантують курс нашої країни до ЄС та НАТО, заявив секретар РНБО.

"Хочу закликати: припиніть шантажувати країну. Не варто керуватися принципом, що замовлення вітчизняних олігархів та іноземних "спонсорів" має бути відпрацьоване в будь-якому разі. Це шлях до прірви. Ростов не гумовий, і власні маєтки через кордон перевезти не вдасться. Збережіть залишки честі й подайте у відставку", - додав він.

Суспільну довіру до конституційного судочинства буде відновлено вже новим складом КСУ, вважає Данілов.

Минулого тижня стало відомо, що Конституційний суд визнав неконституційною статтю, яка передбачає покарання за невірогідне декларування.

30 жовтня біля КСУ відбулася громадська акція "Відправимо суддів-зрадників до Ростова". Учасники акції протесту закидали двір КСУ фаєрами, презервативами і димовими шашками. Суддів, які ухвалювали скандальне рішення, вимагали відправити до російського Ростова.

Президент вніс до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонує припинити повноваження суддів Конституційного суду.

2 листопада голова Верховної Ради Дмитро Разумков вніс альтернативний проєкт закону. Він запропонував повернути е-декларування в первісному вигляді, а потім у нормальному режимі міняти закон за 2 місяці.

Зараз ви читаєте новину «"Ростов не гумовий" - секретар РНБО звернувся до голови КСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути