неділя, 22 січня 2023 22:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Росію можуть взяти "під крило" - волонтерка

Росію можуть взяти "під крило" - волонтерка
Фото: УНІАН

Захід може спробувати зробити Росію цивілізованою та навчити демократії.

Українцям потрібно мати якусь стратегію для цього випадку. Про це сказала волонтерка, координаторка Фонду Сергія Притули Меланія Подоляк в ефірі 24 Каналу.

"Мене шкребе думка, що західний світ мріє про перемогу над Росією не так, як ми. А мріє її зробити цивілізованішою, взяти під крило та навчити демократії", – повідомила волонтерка.

На думку координаторки Фонду Сергія Притули, коли ми переможемо і справа дійде до того, що ж робити з Росією, можуть бути випадки, коли цивілізований світ намагатиметься перевиховати Росію. Не покарати її, не показати приклад, що такі режими будуть нести відповідальність, а спробують перевчити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог готується до наступу: Данілов назвав наміри Путіна

"Будуть роздавати їм гранти на розвиток демократії, на реформу поліції, на реформи судів, на антикорупційні органи. Це все може бути. Нам треба мати якусь стратегію для цього випадку", – переконана волонтерка.

Вона наголосила, що російсько-українська війна – найбільш медійна та задокументована війна в історії світу. Українці мають терабайти доказів того, що українці не хочуть бути з росіянами, окупанти роблять жахливі речі, і метою війни є знищення українців.

"Ще ніколи в жодному збройному конфлікті не було такої кількості доказів, аудіовідеоматеріалів, свідків і так далі", – переконана волонтерка.

Подоляк сподівається, що всі матеріали та інтерв'ю, які Україна надає західним партнерам, убезпечать нас від повторення російської агресії у майбутньому.

"Нам потрібно ще чіткіше зафіксувати нашу позицію, якою вона є зараз – антиросійську, проукраїнську. Бо не може йти мови про поступки, домовленості, спільне майбутнє. І це має бути нашою доктриною", – підсумувала волонтерка.

Дев'ятий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російські окупанти захопили Крим, Донецьк і Луганськ.

24 лютого минулого року Росія розпочала повномасштабну війну проти України.

РФ скоїла геноцид українського народу. Російські окупанти завдали збитків Україні на $600–800 млрд.

Україна представила послам 30 держав проєкт спеціального міжнародного трибуналу для покарання Росії.

Зараз ви читаєте новину «Росію можуть взяти "під крило" - волонтерка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути