субота, 20 травня 2017 21:51

Росія поскаржилась в Світову організацію торгівлі на Україну

Росія поскаржилась в Світову організацію торгівлі на Україну
Росія поскаржилася на Україну. Фото: Arendator

Росія направила торгівлі запит на проведення консультацій через обмеження щодо російських компаній з боку України.

"Російське представництво при СОТ у Женеві направило до органу з вирішення спорів СОТ і уряду України запит на проведення консультацій у зв'язку з обмеженнями, заборонами, особливими вимогами і процедурами щодо російських товарів, послуг та осіб на українському ринку, а також щодо транзиту через Україну, які постійно вводяться від 2014 року", — сказав глава Мінекономрозвитку РФ Максим Орєшкін в Ханої після зустрічі з главою СОТ Роберто Азеведо, повідомляє ТСН.

Орєшкін заявив, що Україна "системно і свідомо порушує свої міжнародні зобов'язання, ігноруючи правила міжнародної торгівлі, інші норми міжнародного права, зобов'язання щодо транспарентності процедур розробки та введення заборон та інших обмежень у торгівлі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Альтернатива "ВКонтакте" - 5 українських соцмереж

"Йдеться, зокрема, про заборони на ввезення з Росії м'ясних і молочних продуктів, риби, вино-горілчаних виробів, обладнання для залізниць, добрив, і багатьох інших товарів. Особливі процедури застосовуються при ввезенні російських книг та іншої друкованої продукції. Особливий режим оподаткування застосовується при ввезенні б/в російських автомобілів. На території України забороняється або дискримінаційним чином обмежується діяльність сотень російських компаній — виробників і постачальників товарів і послуг. Серед них — машинобудівники, банки, постачальники різних послуг, у тому числі в мережі Інтернет, постачальники програмного забезпечення, авіакомпанії і багато інших. Спеціальний екологічний, санітарний, фітосанітарний і ветеринарний контроль введений щодо російських харчових продуктів, виробів легкої промисловості, косметики, побутової хімії та інших російських товарів", — перерахував міністр перелік обмежень щодо РФ.

"Російським компаніям заборонено брати участь у приватизації, що є ще одним великим порушенням українських зобов'язань у СОТ. Так само ми класифікуємо обмеження на операції з українською валютою, заборону на акредитацію журналістів російських новинних агентств та інших ЗМІ", — додав міністр економрозвитку РФ.

Російський запит, за словами міністра, охоплює в цілому сотні елементів українських нормативних актів і стосується порушень низки базових угод СОТ.

Нагадаємо, 15 травня президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" щодо низки російських компаній терміном на три роки.

Зараз ви читаєте новину «Росія поскаржилась в Світову організацію торгівлі на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути