вівторок, 05 червня 2007 19:50

Росія не визнає рішень українських судів про передачу Україні чорноморських об"єктів

Росія не має наміру міняти свою позицію і визнавати рішень українських судів про передачу Україні об"єктів забезпечення навігаційно-гідрографічного забезпечення мореплавання в Чорному морі, заявляє статс-секретар, замміністр закордонних справ РФ Григорій Карасін.

"Ми погодилися з тим, що такі питання ми виносимо на міждержавний рівень, і тому рішення місцевих судів, селищних судів не підпадає під цей критерій і не є для нас істиною в останній інстанції", - заявив Г.Карасін на сумісному з першим замміністром України Володимиром Огризком брифінгу в Києві у вівторок після закінчення засідання подкомісії з питань Чорноморського флоту в рамках комісії "Ющенко-Путін".

В той же час, В.Огризко призвав російську сторону прискорити переговорний процес з перебування ЧФ РФ на території України. Він повідомив, що на засіданні підкомісії обговорювалися 6 важливих тем, зокрема, інвентаризація об"єктів в Криму.

Він повідомив, що завдяки роботі експертів сторони вже наблизилися до того, щоб погоджувати текст механізму проведення інвентаризації. "Після цього дорога до інвентаризації буде відкрита", - сказав В.Огризко, додавши, що українська сторона також не змінила своєї позиції відносно об"єктів гідрографії.

Г.Карасин і В.Огризко очолювали делегації своїх країн на 5-му засіданні підкомісії українсько-російської міждержавної комісії з питань функціонування Чорноморського флоту РФ і його перебування в території України, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Росія не визнає рішень українських судів про передачу Україні чорноморських об"єктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути