Ексклюзиви
неділя, 12 червня 2011 13:51

Росія злякалася американського крейсера на навчаннях Sea Breeze

Росія злякалася американського крейсера на навчаннях Sea Breeze

Москва стурбована діями США у Чорному морі. Туди зайшов американський протиракетний крейсер "Монтерей".

З Російського боку вже зробили відповідну заяву з цього приводу.

Крейсер військово-морських сил США "Монтерей" опинився в Чорному морі не випадково. Він бере участь в американсько-українських навчаннях Sea Breeze.

"Якщо це звичайний візит до вкрай чутливого регіону, то чому обрали корабель з таким варіантом озброєння", - задають питання у російському МЗС. Крейсер, який до цього перебував у Середземному морі, обладнаний новітньою протиракетної системою "Іджіс".

"На Смоленській площі здивовані і заявами США про те, що групи американських кораблів можуть висуватися в Чорне море при необхідності або загостренні ситуації в регіоні. Яке загострення мають на увазі у Вашингтоні, переміщаючи з Середземномор'я на схід основну ударну одиницю зі складу формованої територіальної протиракетної оборони НАТО", - йдеться в заяві МЗС Росії.

В Росії площі вважають, що альянс під прикриттям розмов про співробітництво в області ПРО в Європі створює протиракетну конфігурацію, про небезпечні наслідки якої Москва не раз попереджала членів НАТО. Такі дії не йдуть на користь домовленостям щодо ПРО, підкреслюють у Москві.

США продовжують наполягати, що розміщення ПРО на півдні Європи спрямоване не проти Росії, а можливого удару з боку Ірану. Нагадаємо раніше Румунія погодилася розмістити у себе елементи ПРО, вони з'являться в Чорному морі.

Зараз ви читаєте новину «Росія злякалася американського крейсера на навчаннях Sea Breeze». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути