вівторок, 06 січня 2015 18:15

Російський політолог назвав три поразки Путіна в Україні

Російський політолог назвав три поразки Путіна в Україні
Фото: www.ntv.ru

Президент Росії Володимир Путін зазнав минулоріч трьох фундаментальних поразок в Україні.

Про це заявив російський політолог і публіцист, провідний науковий співробітник Інституту системного аналізу РАН Андрій Піонтковський у вівторок на прес-конференції представників російської інтелігенції.

"Путін зазнав багатьох серйозних поразок у своїй спробі задушити, розчленити Україну, передовсім у спробі зупинити її просування за європейським вектором розвитку і з цієї пастки, в яку він сам себе загнав, він не вилізе, він втратить владу... і коли він втратить її, стане зрозуміло, що його помилкою, катастрофою була передовсім політика щодо України", - сказав Піонтковський.

На його думку, основними фундаментальними поразками Путіна є крах плану "Новоросії", невдача із зупинкою розвитку України за європейським вектором, а також неможливість продовження воєнного тиску на Україну через спротив української армії та західних санкцій. "Ідея воєнного протистояння з Україною не популярна в російському суспільстві", - переконаний російський політолог.

За словами Піонтковського, ці поразки змусили російського лідера міняти тактику відносно України. "Раптом він став гарячим прихильником територіальної цілісності України, але, природно, без Криму, тому що ця Лугандонія йому й даром не потрібна", - сказав російський політолог, додавши, що Путін хоче заштовхнути цей "гнійник" назад в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Російський політолог назвав три поразки Путіна в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути