пʼятниця, 29 січня 2021 16:13

Роспропаганда в телевізорі: канал Медведчука оштрафували, Мураєва - призначили перевірку

Роспропаганда в телевізорі: канал Медведчука оштрафували, Мураєва - призначили перевірку
Поки 7-ий рік триває агресія Росії проти України, на телеканалах ретранслюють кремлівську пропаганду.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення застосувала щодо пов'язаного з кумом президента РФ Путіна Віктором Медведчуком телеканалу "112 Україна" одразу 2 санкції - попередження і штраф у 114 067 грн за поширення висловлювань, що розпалюють ворожнечу.

Такі висловлювання звучали з вуст Вадима Рабіновича, Олени Лукаш, Дмитра Співака, Євгена Червоненка, Наталії Королевської, Андрія Пальчевського, Михайла Погребинського, Медведчука та Олега Волошина.

"Поширені в ефірі телеканалу висловлювання є прямим продовженням лінії російської пропаганди й наративами, схожими до офіційної політичної та пропагандистської позиції Російської Федерації, визнаної Верховною Радою та міжнародною спільнотою більшості країн Європи країною-агресором".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали маніпуляції мураєвського телеканалу про Іловайський котел

Також регулятор призначив позапланову перевірку телеканалу "НАШ", пов'язаному з "ексрегіоналом" Євгеном Мураєвим.

На цьому телеканалі колишня "регіоналка" Олена Бондаренко займалася розпалюванням національної ворожнечі та ненависті, образливо висловлювалася про українських військових, повідомила Нацрада. Також Бондаренко заперечувала участь у збройному конфлікті на Донбасі російських військових.

Реакція ведучих програми була спрямована не на припинення подібних висловлювань, а вдаваною, лише для того, щоб показати, що певна реакція була.

7-й рік триває агресія РФ проти України. У березні 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Роспропаганда в телевізорі: канал Медведчука оштрафували, Мураєва - призначили перевірку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути