Ексклюзиви
вівторок, 19 вересня 2023 21:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Росію треба роззброїти. Терористи не мають права володіти ядерною зброєю – Зеленський в ООН

Росію треба роззброїти. Терористи не мають права володіти ядерною зброєю – Зеленський в ООН
Президент України Володимир Зеленський виступив на Генасамблеї ООН

Російську Федерацію потрібно роззброїти.

Терористи не мають права володіти ядерною зброєю. Про це сказав президент України Володимир Зеленський на Генеральній Асамблеї Організації Об'єднаних Націй.

"Україна віддала свій третій за величиною ядерний арсенал. Тоді світ вирішив, що Росія має стати хранителькою такої сили. Але подальша історія довела, що саме Росія найбільше заслуговувала на ядерне роззброєння", – сказав Зеленський.

"Росія заслуговує на роззброєння і зараз терористи не мають права володіти ядерною зброєю", – заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Настав час реформувати Радбез – генсек ООН

"Росія перетворює на зброю багато інших речей, і ці речі використовуються не лише проти нашої країни, але й проти всіх ваших країн", – сказав Зеленський.

"Існує чимало конвенцій, які обмежують володіння та розповсюдження зброї, але не існує реальних обмежень на використання продовольства, енергії та інших речей як зброї", – заявив президент.

З початку повномасштабної агресії, Росія заблокувала наші чорноморські та азовські морські порти, сказав Зеленський.

"Наші порти на Дунаї досі залишаються мішенню для її ракет і безпілотників. Росія намагається використати дефіцит продовольства на світовому ринку як зброю в обмін на визнання окупації деяких – якщо не всіх – захоплених територій. Росія використовує ціни на продовольство як зброю", – заявив президент.

"Ми запустили тимчасовий експортний коридор у Чорному морі. Ми працюємо над збереженням сухопутних маршрутів. Тривожно бачити, як у цей час дехто в Європі підриває солідарність і влаштовує політичний театр, роблячи із зерна трилер. Може здаватися, що вони грають власну роль, але натомість вони допомагають підготувати сцену для московського актора", – сказав Зеленський.

РФ ніколи юридично не набувала статусу постійного члена Ради Безпеки ООН. Росію потрібно вигнати з цього органу, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Торік Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію про виплату репарацій Російською Федерацією Україні.

У лютому Генасамблея закликала РФ зупинити бойові дії і вивести війська з України. Підтримали українську формулу миру. За резолюцію проголосувала 141 країна.

Зараз ви читаєте новину «Росію треба роззброїти. Терористи не мають права володіти ядерною зброєю – Зеленський в ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути