понеділок, 21 листопада 2022 17:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Росію можна зупинити лише силою – Кулеба написав статтю у Welt

Росію можна зупинити лише силою – Кулеба написав статтю у Welt
Сьогодні світ спостерігає за цинічністю і брехливістю Росії, написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Фото: Getty Images

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до Німеччини.

Міністр закликав визнати Голодомор геноцидом українців. Сьогодні українці відчайдушно борються з Росією за своє право на існування. Авторську статтю Кулеби опублікувало німецьке видання Welt.

В Україні знову сталося лихо через чергового російського диктатора, який намагається знищити народ. Світ припинив заплющувати очі, а Україна бореться з ворогом, зазначив Кулеба.

Міністр подякував Німеччині за підтримку з початку повномасштабного вторгнення Росії, постачання озброєння і розрив зв'язків з Кремлем.

Сьогодні світ спостерігає за цинічністю, брехливістю і пропагандою Кремля. У зв'язку з чим немає сенсу відкидати неправду щодо "звичайного голоду".

Визнання Німеччиною геноциду українців допоможе їй кристалізувати політику та ЄС щодо сьогоднішньої загарбницької війни ворога, написав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща визнала Путіна й владу Росії терористами

Переговори не працюють, коли на іншому боці столу – тиранія, яка коїть геноцид і прагне вбивати, заявив міністр.

"Його можна зупинити лише силою. Силою зброї, але також силою справедливості й правди. Лише зупинивши, обеззброївши та прогнавши агресора, можна сідати з ним за стіл переговорів", – написав він.

Сталін штучно використовував неврожай під час голоду, щоб перетворити його на зброю для масового вбивства українців. На початку 1930-х у світі не було сили, яка б бажала зупинити тирана. Сьогодні важливо сказати правду й називати речі своїми іменами, щоб урятувати пам'ять про жертв трагедії, сказано в статті.

"Саме тому ми закликаємо Бундестаг визнати Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу вже зараз, у листопаді. Важливо не шукати розмиті формулювання. Це був геноцид і саме так його слід назвати – з поваги до пам'яті жертв та історичної справедливості", – заявив Кулеба.

Під час Голодомору 1932–1933 років від дій радянського тоталітарного режиму загинули понад 7 млн українців на території тодішньої УРСР, ще 3 млн – за її межами. Серед жертв були майже 1,5 млн дітей до 10 років.

14 квітня Верховна Рада ухвалила заяву про геноцид українського народу Російською Федерацією.

Латвія та Естонія визнали дії РФ в Україні геноцидом. Також постанову ухвалив парламент Канади. У травні Сейм Литви визнав Росію терористичною державою, а її дії в Україні – геноцидом. Постанову ухвалив сенат Чехії. У червні Сенат Ірландії визнав російську агресію геноцидом.

Послам 30 держав представили проєкт спеціального міжнародного трибуналу для покарання Росії.

Зараз ви читаєте новину «Росію можна зупинити лише силою – Кулеба написав статтю у Welt». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути