Ексклюзиви
четвер, 24 листопада 2022 18:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росію боятися категорично не треба" – в ОП емоційно звернулися до Заходу

"Росію боятися категорично не треба" – в ОП емоційно звернулися до Заходу
Україна та її західні союзники знаходяться у різних "просторах" щодо розуміння російської загрози, переконаний радник глави ОП Михайло Подоляк. Фото: president.gov.ua

Україна та її західні союзники знаходяться у різних "просторах" щодо розуміння російської загрози.

Києву доводиться постійно переконувати партнерів у необхідності швидшого постачання зброї. А через усвідомлення того, що Росія здійснює геноцид в Україні, інші країни повинні змінити свої погляди. У цьому переконаний радник глави Офіса президента Михайло Подоляк, про що сказав "24 каналу".

Він зазначив, що в Україні триватимуть віялові відключення й дефіцит електроенергії через постійні російські ракетні обстріли. На тлі цього українська влада намагається будувати "паралельні мережі" й продовжує наполягати на необхідності пришвидшення постачання озброєнь. Мова йде, зокрема, про системи ППО від країн Заходу.

"Ми хочемо збільшити обсяги й партнери це розуміють. Але є логістична і бюрократична складності у розв'язанні цих питань: не за день-два вирішуємо, а за два-три-чотири тижні. На сьогодні немає інших країн, окрім України, які мають таку ненависть і розуміння того, що Росію боятися категорично не треба", – пояснив чиновник.

Подоляк сказав, що інші країни оглядаються на Росію. Тож перед Україною є низка викликів, щоб хоч якось їх переконувати у зворотному.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держава-терорист має бути переможена – Резніков

"Коли ми ведемо переговори, ми говоримо: "Ви все одно нам це дасте у будь-якому випадку, бо ви не зможете просто дивитись, як одні люди "геноцидять" інших людей в такій кількості й так демонстративно. Ви все одно передасте нам ракети ATACMS, будь-яку бронетехніку, яку нам потрібно, зокрема Leopard і Abrams", – підкреслив Подоляк.

На його думку, Україна не може програти війну. І вона не буде відмовлятися від війни "заради капітуляції в обмін на світло".

"Ви передаватимете нам у будь-якому випадку системи ППО, тому що треба захистити небо, щоб зменшити кількість вбитих людей у 21 столітті. Всі вбиті просто були вдома у мирному Києві чи Вінниці... Ми їм це пояснюємо, але вони ще не можуть прийти до цього через свій ключовий страх перед війною, як такою. Ми у різних просторах перебуваємо", – резюмував радник глави ОП.

Сполучені Штати Америки виділили Україні $4,5 млрд в якості підтримки бюджету. Кошти передадуть найближчими тижнями. Про це у вівторок повідомило Міністерство фінансів США.

За останній тиждень рішення про нові пакети військової або фінансової допомоги на придбання озброєнь для України оголосили 10 країн. Допомога включає системи протиповітряної та протиракетної оборони, артилерійські системи великого калібру, реактивні системи залпового вогню, бойові броньовані машини, а також боєприпаси до всіх цих видів озброєнь, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «"Росію боятися категорично не треба" – в ОП емоційно звернулися до Заходу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути