середа, 22 червня 2011 17:43

Росії нагадали, що в неї найбільше фашистських колабораціоністів
11

Фото: Фото: Ростислав Мисюкевич

Конгрес українських націоналістів (КУН) провів під стінами Посольства Російської Федерації акцію "Ніхто не забутий, ніщо не забуте".

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, мета акції полягала у тому, щоб нагадати Росії про факти співпраці росіян з гітлерівською Німеччиною та про співпрацю Радянського Союзу з Третім Рейхом.

Активісти тримали державні прапори та стяги КУНу, а також плакати: "Мы говорим Гитлер, подразумеваем - Сталин, Мы говорим Сталин, подразумеваем - Гитлер", "Гітлер і Сталін - це двоє близнюків".

Серед присутніх було розповсюджено колаж, на якому прем'єр-міністр РФ Володимир Путін зображений в образі російського солдата з написом: "Дашол... сам-бля, один-бля, без ансамбля..." Колаж став натяком на нещодавню заяву Путіна про те, що Росія перемогла б у Другій світовій війні і без допомоги України.

Разом з тим, один із лідерів КУНу Володимир Манько висловив співчуття російському народу з приводу страшних втрат під час Другої світової війни і оголосив хвилину мовчання.

"Росія звинувачує українців у колабораціонізмі. Хоча добре знає, що сотні тисяч росіян воювали під час війни на стороні Німеччини", - зазначив Манько.

Зокрема, йдеться про цілу низку російських формувань, які воювали на боці Третього Рейху: 29-та дивізія СС (Перша російська дивізія), 15 козачий кавалерійський корпус СС, полк СС "Варяг", полк СС "Десна", Російська визвольна армія генерала Власова тощо.

За словами народного депутата 1-го скликання Олександра Гудими, "як же можна звинувачувати українців у фашизмі, коли ні в якій іншій радянській республіці не було такої кількості колабораціоністів, як в Росії".

Зараз ви читаєте новину «Росії нагадали, що в неї найбільше фашистських колабораціоністів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути