вівторок, 18 грудня 2012 08:30

"Росії ми потрібні, і Росія потрібна нам як частина Митного союзу" - "регіонал"

"Росії ми потрібні, і Росія потрібна нам як частина Митного союзу" - "регіонал"
Вадим Колесніченко. Фото: gipoteza.net

Росія нам цікава не як держава, а як частина Митного союзу.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

Коментуючи імовірність підписання угоди з Митним союзом під час візиту президента Віктора Янукович до Москви, Колесніченко наголосив:

"Півтора-два роки тому Янукович запропонував формулу "3+1" у питання приєднання до Митного союзу. Тоді експертне середовище іронічно сміялося і критикувало це. Буквально декілька місяців тому аналогічну технологію запропонувала Росію по відношенню до В'єтнаму, ідея є і вона може бути організована. І можливість цієї реалізації при ЗВТ як з ЄС, так і участь у ЗВТ з Росією - це цілком допустимо".

"Регіонал" підкреслив: "Російська сторона на сьогодні вже не є монополістом, адже сьогодні Митний союз — це декілька країн. А це означає ухвалення рішень консенсусом, а не тільки питанням диктату зі сторони Кремля. Для нас це, безсумнівно дуже важливо, ми сьогодні знаходимося у більш вигідному положенні. Росії ми потрібні і Росія нам потрібна. Але не Росія як держава, а Росія як один із учасників Митного союзу. Сьогодні потрібно грамотно торгувати нашими інтересами".

Колесніченко запевнив, що якщо Янукович підпише якісь угоди з Митним союзом — це буде дуже позитивним кроком.

"Те, що президент може піти шляхом підписання окремих протоколів, які нам будуть вигідні — ми це цілком допускаємо і будемо це вітати. Ми маємо вже приклад у наших стосунках з СОТ. В 2006 році ми не тільки здали інтереси, ми здалися із потрохами. Ми програли все те, що можна було програти. Ми для себе не виторгували ні протоколів, ні відстрочок, ні преференцій. Сьогодні ми на законних підставах висунули претензії до СОТ з питанням про перегляд великої кількості позиції", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «"Росії ми потрібні, і Росія потрібна нам як частина Митного союзу" - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути