Ексклюзиви
четвер, 24 лютого 2022 11:03

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росіяни зазнають великих втрат" - експерт-міжнародник

"Росіяни зазнають великих втрат" - експерт-міжнародник
"Це точно буде нелегка війна для росіян, вони зазнають великих втрат", каже Олександр Хара. Фото: "Укрінформ"

Українська влада зараз робить правильні кроки у відповідь на відкриту агресію Росії. Дипломатія працює і світ бачить дії РФ. У цій ситуації в Україні з'являються нові аргументи для швидшого вступу до НАТО та Європейського Союзу. Про це Gazeta.ua розповів експерт-міжнародник Олександр Хара.

"Головні речі влада вже зробила. Поки складно оцінити, наскільки ми впоралися з першим ударом. Правильне й доречне рішення було оголосити воєнний стан. Дипломатія працює. Наші Збройні сили виконують свої завдання - збили шість російських літаків, вертоліт. Звісно, найгарячіше на лінії фронту в Донецьку й Луганську. Ми готувалися, і наші військові роблять все, що можуть. Тому треба дивитися на офіційні повідомлення. І жодним чином не інформувати про переміщення наших військових. Треба підтримувати нашу армію. Це точно буде нелегка війна для росіян, вони зазнають великих втрат. А нам додається аргументів, щоб шлях до ЄС та НАТО був швидшим", - каже Хара.

Головне, що президент і Верховна Рада зробили – перевели державу у воєнний стан, додає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна могла розірвати дипвідносини з РФ ще після анексії Криму" – експерт-міжнародник

"Це означає, що фактично військові беруть керування в країні. І вони забезпечують захист держави. Можуть запровадити певні обмеження. Є сенс, щоб не дозволяти масові зібрання. Наприклад, мітинги проросійських груп. Як би ми не ставилися до президента та Верховної Ради, маємо об'єднатися навколо влади", – говорить Хара.

Відбулося екстрене засідання Радбезу ООН, наш постійний представник Сергій Кислиця повідомив світу, що відбувається, наголошує експерт.

"Але світ і так знає про це. Висловлює нам підтримку. Буде зустріч "Великої сімки". США запроваджуватимуть потужні санкції. Це потрібно, щоб обвалити російську економіку, щоб вона не могла продовжувати агресивні дії. Другий момент - нам продовжать надати зброю, амуніцію. Щось більше за даних умов не можна зробити", - каже Хара.

Президент країни-агресора Володимир Путін о 4:00 оголосив про початок "військової операції на Донбасі". Після того в різних містах України почали лунати вибухи.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан.

За інформацією прикордонників, російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Білорусь підтримала незаконні дії росіян.

Генштаб ЗСУ повідомив, що на Донбасі українські військові збили п'ять ворожих літаків і вертоліт.

Зараз ви читаєте новину «"Росіяни зазнають великих втрат" - експерт-міжнародник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути