Ексклюзиви
неділя, 18 серпня 2024 11:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни протягом тижня випустили по Україні понад 40 ракет, 750 КАБів і 200 дронів. Отримають відповідь силою - Зеленський

Росіяни протягом тижня випустили по Україні понад 40 ракет, 750 КАБів і 200 дронів. Отримають відповідь силою - Зеленський
Наслідки російських терористичних обстрілів. Фото: Facebook.com/zelenskyy.official

Росіяни застосували протягом цього тижня понад 40 ракет різних типів, 750 керованих авіаційних бомб і 200 ударних безпілотників різних типів проти міст і сіл України.

І за такий терор окупант має відповідати перед судом та історією і вже відповідає перед силою наших воїнів. Про це сказав президент Володимир Зеленський.

"І за такий терор окупант має відповідати перед судом та історією і вже відповідає перед силою наших воїнів. Усіх тих українців і українок, які повертають справедливість, які знищують окупанта й захищають наші позиції. Саме так захищають, як потрібно для збереження української незалежності й досягнення наших завдань", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ на Курщині влаштували росіянам смертоносну засідку - відео

Зеленський опублікував відео з наслідками від російських ударів по цивільній інфраструктурі.

Президент подякував українським рятувальникам, медикам, працівникам комунальних підприємств і волонтерам.

"Дякую кожному й кожній, хто підтримує й рятує життя. Усім рятувальникам, медикам, працівникам комунальних підприємств, волонтерам. Дякую всім, хто допомагає нашим людям долати наслідки терору", - звернувся глава держави.

У ніч на 18 серпня росіяни атакували Україну балістичними ракетами із Курської і Воронезької областей, крилатими і керованими авіаційними ракетами, а також ударними безпілотниками типу Shahed, які випустили з Курської області. Протиповітряна оборона збила дві балістичні ракети KN-23, три крилаті ракети, і вісім ударних БпЛА.

У Київській області внаслідок падіння уламків в одній з громад були руйнація двох і пошкодження 16 будинків. Вибиті вікна, пошкоджено фасади і дахи. Також уламками було пошкоджено чотири автомобілі, паркани і лінії електропередач, повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко про наслідки російської ракетної атаки.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни протягом тижня випустили по Україні понад 40 ракет, 750 КАБів і 200 дронів. Отримають відповідь силою - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути