середа, 11 жовтня 2023 17:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіян будуть ліквідовувати за російські гроші. Україна отримає мільярди з активів РФ

Росіян будуть ліквідовувати за російські гроші. Україна отримає мільярди з активів РФ
Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо на зустрічі у Брюсселі. Фото: president.gov.ua

Бельгія створила спеціальний фонд для підтримки України обсягом €1,7 млрд, який наповнюють з оподаткування заморожених в країні російських активів.

Кошти підуть, зокрема, на придбання військової техніки. Про це сказав прем'єр-міністр Бельгії Александр де Кроо на спільному брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським у Брюсселі, повідомила "Європейська правда".

Бельгія продовжить підтримувати Україну за трьома напрямками, з яких перші два - військова допомога та економічні санкції, заявив де Кроо.

"Третій - це створення Фонду України обсягом 1,7 млрд євро. Джерелом цього фонду стануть мільярдні російські активи, заморожені у Бельгії. Ми в Бельгії маємо оподаткування прибутків цих активів. Минулого року для нас було чітко зрозуміло, що оподаткування прибутків цих активів має на 100% піти на користь народу України", - сказав прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: F-16 з Данії будуть в Україні через пів року

"Ми робили це минулоріч. І цього року ми зробимо це знову через фонд на 1,7 млрд. Цей фонд буде використаний на придбання військової техніки, гуманітарну підтримку, Європейський фонд миру, макрофінансову допомогу тощо", - заявив де Кроо.

Сьогодні у Брюсселі відбулося 16-е засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". У зустрічі взяли участь представники майже 50 країн.

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив про новий пакет допомоги для України, який передбачає ракети AIM-9 Sidewinder.

За 595 днів Сили оборони України знищили понад 283 900 російських окупантів, 9220 броньованих машин ворога, 4863 танків, 316 літаків і 316 гелікоптерів, 20 кораблів і катерів та один підводний човен.

Зараз ви читаєте новину «Росіян будуть ліквідовувати за російські гроші. Україна отримає мільярди з активів РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути