Ексклюзиви
вівторок, 04 грудня 2018 17:55

Росія зірвала черговий обмін полоненими

Росія зірвала черговий обмін полоненими
Росія відмовилась від обміну полоненими перед різдвяними святами. Фото: УНІАН

Росія та представники терористичних угруповань ЛНР і ДНР відмовились обмінятись полоненими. Про це написала перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook.

"Українська сторона ще раз передала пропозицію щодо звільнення заарештованих росіян в обмін на українців у російських тюрмах і помилування сепаратистів в обмін на українців на окупованих територіях. Ми передали конкретні списки і пропозиції в форматі 23/23 і 66/19 із пропозицією провести звільнення наших військових і цивільних із ОРДЛО до новорічних і різдвяних свят .

Ми готові повторити минулорічний успіх і провести черговий етап звільнення 27 грудня. На жаль, РФ та їхні маріонетки відмовилися від чергової ініціативи України і зірвали цю пропозицію звільнення українців . Росіяни відмовляються визнати своїх "ихтамнетов" в українських тюрмах. Відповідальність за те, що звільнення заручників заблоковане, повністю на російській стороні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія активізує свої сили на окупованому Донбасі

25 листопада у районі Керченської протоки стався російський збройний напад і захоплення українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" і буксира "Яни Капу". Судна здійснювали морський перехід із порту Одеси до порту Маріуполя - із Чорного в Азовське море. Членів екіпажів поранили і захопили у полон.

У МЗС висловили з приводу цього категоричний протест Російській Федерації, вказавши, що це є черговим актом збройної агресії РФ проти України.

Зараз ви читаєте новину «Росія зірвала черговий обмін полоненими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути