Ексклюзиви
субота, 16 жовтня 2010 11:47

Росія зацікавлена в федералізації України - Затулін

Росія зацікавлена в федералізації України - Затулін
Спроби української влади демонтувати автономний статус Криму приведуть до розриву дружніх відносин України з Росією.

Таку заяву зробив перший заступник голови Комітету Державної Думи Росії у справах СНД і зв'язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін.

"Якщо автономія Криму буде демонтована, це буде кінцем дружніх зв'язків з України, так як Росія є негласним гарантом кримської автономії", - підкреслив Затулін.

Тому Росія зацікавлена в федералізації України.

За його словами, федералізація України націлена не на її розкол, а на розвиток державності колишньої радянської республіки.

Затулін повідомив, що інтерес Росії в федералізації України, в першу чергу, пов'язаний з тим, що це підштовхне РФ до поглиблення процесів федералізації всередині себе.

"Наш інтерес не відколоти від України Крим і Севастополь, але ми сподіваємося, що в результаті федералізації України російськомовне населення отримає більше прав", - розповів депутат.

Нагадаємо, консультант командувача Чорноморським флотом РФ контр-адмірал Олександр Ковшарь заявляв, що Крим і Севастополь залишаються "російською землею", де живуть "російські люди", а Україна є "надуманою державою".

За його словами, Севастополь продовжує чинити опір українізації.

"Притягають придуману історію з глибини віків. Надумана держава, яка мала три області, а все інше наліпили. Зараз мова різна, віра різна, завдання стоять різні. Пів країни говорить, що ми з Росією, а пів України - із Заходом. Ніхто не хоче йти на поступки, окрім Росії", - наголосив російський контр-адмірал.

Новый регион

Зараз ви читаєте новину «Росія зацікавлена в федералізації України - Затулін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

133

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути