середа, 29 липня 2009 19:37

Росія вже починає висилати українських дипломатів

Росія вже починає висилати українських дипломатів

Росія пропонує Україні достроково завершити місію генерального консула України в Санкт-Петербурзі та одного з радників посольства України в Москві.

Про це послу України у Москві Костянтину Грищенка, який був запрошений у МЗС Росії, повідомив заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін, повідомляє прес-служба зовнішньополітичного відомства РФ.

"Послу України було зроблено подання у зв"язку з недружніми діями української влади відносно двох дипломатичних представників Росії в Україні: генконсула в Одесі та старшого радника російського посольства, яким було запропоновано завершити свою місію в Україні", - йдеться у повідомленні.

"Незважаючи на те, що рішення стосовно генконсула Росії українська сторона "призупинила", російська сторона розцінює акцію офіційного Києва як відверто антиросійський крок, який наносить шкоду розвитку відносин між Росією та Україно", - зазначили у МЗС Росії.

Російське відомство зазначає, що "подібні провокаційні дії української сторони у відношенні згаданих російських дипломатів не можуть залишитися без відповідних заходів".

"При цьому рішення російської сторони по відношенню до генконсула України у Санкт-Петербурзі з урахуванням принципу взаємності також буде призупинено", - зазначили у МЗС РФ.

"Українська сторона була завчасно попереджена по дипломатичних каналах про відповідальність за негативні наслідки подібних недружніх по відношенню до Росії дій офіційного Києва", - йдеться у повідомленні.

МЗС РФ зазначив, що "при цьому російська сторона знову підкреслює зацікавленість у розвитку відносин співробітництва і добросусідства з Україною, у чому зацікавлені народи наших країн".

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Росія вже починає висилати українських дипломатів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути