неділя, 02 листопада 2014 23:50

Росія визнала псевдовибори на Донбасі

Росія визнала псевдовибори на Донбасі
Фото: aif.ua

Вибори у Донецькому та Луганському регіонах пройшли в цілому організовано, при високій явці виборців. Про це йдеться у заяві МЗС РФ за фактом завершення "виборів", проведених терористичними організаціями ДНР і ЛНР на територіях Донбасу.

"Ми поважаємо волевиявлення жителів Південного Сходу. Вибрані представники отримали мандат для вирішення практичних задач з відновлення нормального життя в регіонах", - наголошується в заяві МЗС РФ.

"З урахуванням виборів, що відбулися вкрай важливо зробити активні кроки з налагодження сталого діалогу між центральною українською владою та представниками Донбасу в руслі досягнутих у Мінську домовленостей. Готові разом з нашими міжнародними партнерами і далі конструктивно сприяти врегулюванню кризової ситуації в Україні," - заявили у відомстві.

Як відомо, 2 листопада на територіях Донбасу, окупованих терористами, проводяться "вибори" ДНР і ЛНР. ООН, ЄС і США заявили, що не визнають результатів даного "​​волевиявлення". Разом з тим глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Москва визнає "вибори", які проходять 2 листопада.

За даними "екзит-полу", проведеного представниками терористів на "виборах" в ДНР, перемогу здобув самопроголошений прем'єр Олександр Захарченко. За даними представника "ЦВК ДНР" Захарченко набрав 81,37% голосів.

При цьому кандидат на посаду "глави ДНР" Олександр Кофман набрав 9,73%, Юрій Сивоконенко - 9%. Таким чином всього проголосували 100,1% виборців.

Президент України Петро Порошенко заявив, що так звані "вибори" в окупованих районах Донецької та Луганської областей не мають нічого спільного з волевиявленням людей і грубо порушують мінські домовленості.

"Уже зараз провідні країни світу і міжнародні організації засудили ці так звані "вибори". Розраховую на те, що псевдовибори не визнає і Росія, тому що вони є грубим порушенням Мінського протоколу від 5 вересня, під яким стоїть підпис і представника РФ", - підкреслив президент.

Зараз ви читаєте новину «Росія визнала псевдовибори на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути