пʼятниця, 04 листопада 2022 15:25

Росія в очікуванні тисячі нових Shahed-136. Іран може не виконати контракт – Резніков

Росія в очікуванні тисячі нових Shahed-136. Іран може не виконати контракт – Резніков
Росія майже повністю витратила першу партію іранських дронів для ударів по Україні. Це близько 300 одиниць, повідомив міністр оборони Олексій Резніков. Фото: "РБК-Україна"

Росія може отримати від Ірану до 2,4 тис. дронів-камікадзе Shahed-136 для війни проти України.

Проте іранська сторона може не виконати контракт, повідомив міністр оборони Олексій Резніков під час брифінгу 4 листопада, передає Gazeta.ua.

У першій партії Іран передав країні-агресорці приблизно 300 дронів. Окупанти практично їх усі вже використали, сказав Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС звернувся до Ірану із терміновим закликом

"За різними даними, укладені контракти від 1,5 до 2,4 тисячі. Але це не означає, що вони (Росія. – Gazeta.ua) їх всі отримали, тому що це контракт-зобов'язання іранської сторони. А вони постачають ці дрони й в інші країни, там у них теж все не дуже нормально. Маємо надію, що іранська сторона передала РФ не всі дрони", – пояснив Резніков.

У вересні Міністерство закордонних справ України викликало тимчасового повіреного у справах Ірану. Посла Манучехра Моради позбавили акредитації за постачання його країною ударних безпілотників Росії. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вніс на розгляд президенту розірвання дипломатичних відносин з Іраном.

20 жовтня Європейський Союз запровадив санкції проти Ірану за постачання Росії безпілотників.

Влада Ірану категорично відкидає звинувачення у продажу безпілотників Російській Федерації задля використання їх проти України. У Тегерані також заперечують, що направили інструкторів до тимчасово окупованого Криму з метою навчити росіян користуватися бойовими дронами модифікації Shahed.

Зараз ви читаєте новину «Росія в очікуванні тисячі нових Shahed-136. Іран може не виконати контракт – Резніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути