четвер, 30 червня 2011 16:59

Росія узаконить "чорні списки" для іноземних чиновників

Росія узаконить "чорні списки" для іноземних чиновників

МЗС РФ підтримує внесений до Держдуми РФ законопроект санкції відносно іноземних чиновників, винних у порушеннях прав російських громадян за кордоном.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

"Ми вважаємо цей хід абсолютно справедливим, тому що те, що намагаються зробити колеги наших депутатів на Капітолійському пагорбі, виходить за рамки пристойності і є втручанням у наші внутрішні справи", - сказав він журналістам.

28 червня в Держдуму був внесений законопроект "Про заходи впливу на осіб, причетних до порушення прав громадян РФ за кордоном", що дозволяє забороняти в'їзд в Росію іноземним чиновникам, які грубо порушили права російських громадян за межами РФ.

"Це наш адекватну відповідь на дії Заходу, в тому числі держдепу США, які складають якісь" чорні списки "російських громадян - суддів, працівників правоохоронних органів, посадових осіб", - сказав лідер фракції ЛДПР в Держдумі Ігор Лебедєв.

Відповідно до законопроекту рахунку іноземця в РФ, а також у філіях російських банків за кордоном можуть бути заарештовані.

Законопроект наділяє уряд РФ правом арешту фінансових активів іноземних громадян, щодо яких прийнято рішення про небажаність їхнього перебування в РФ на основі дії цього закону.

Зараз ви читаєте новину «Росія узаконить "чорні списки" для іноземних чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути