Ексклюзиви
вівторок, 08 липня 2008 16:52

Медведєва і Ющенка просять скасувати "чорні списки"

Депутатські групи Верховної Ради України і Державної Думи Росії з міжпарламентських зв"язків просять президентів України та РФ скасувати "чорні списки" нев"їздних персон між двома країнами.

Про це йдеться у зверненні учасників Одеської зустрічі депгрупи Держдуми у зв"язках із парламентом України і депгрупи ВР з міжпарламентських зв"язків із РФ до влад обох країн, оприлюдненому у вівторок прес-служба української філії Інституту країн СНД.

"Звертаємося до президентів України і Російської Федерації, до керівників міністерств і відомств, відповідальних за вирішення подібних питань, з ініціативою про негайне й остаточне скасування нев"їздних "чорних списків" заради підтримки відвертого і вільного діалогу між політичними співтовариствами наших країн", - сказано в зверненні.

"Одночасно ми заявляємо про неприйняття міжнаціональної ворожнечі, виступаємо проти розпалення ненависті і розбрату між нашими народами і державами", - додається у ньому.

При цьому зазначається, що "практика заборони на в"їзд як публічного покарання за висловлені політичні погляди, а не карні злочини, виставляє нас у сумнівному світлі перед світовим співтовариством, правозахисними організаціями і громадською думкою".

У проекті звернення, внесеному українською делегацією, також сказано:

"Вважаємо за необхідне проведення невідкладних і глибоких переговорів між уповноваженими делегаціями двох країн з метою подолання всіх стурбованостей і перешкод пролонгації Угоди (про дружбу, співпрацю й партнерство між РФ і Україною), його поглибленню і розвитку шляхом укладання міждержавних угод у тих областях, які становлять взаємний інтерес і є пріоритетними для україно-російської співпраці".

Це звернення, ухвалене на зустрічі депгруп 6 липня в Одесі, від української делегації підписали: С. Ківалов, І. Горіна, Д. Шенцев, М. Рудченко, М. Чечетов, Ю. Бут, В. Колесніченко, І. Богословська, П. Унгурян.

З російської сторони його підписали: К. Затулін, Ю. Карабасов, В. Комоєдов, В. Малашенко, В. Пивненко, Н. Карпович, М. Еверстов, А. Попов, Г. Сергєєва.

Українська правда.
Зараз ви читаєте новину «Медведєва і Ющенка просять скасувати "чорні списки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути