четвер, 14 грудня 2006 17:06

Росія стурбована зменшенням своєї частки у зовнішньоторговельному обороті України

Частка Російської Федерації в зовнішньоторговельному обороті України за підсумками дев"яти місяців 2006 року знизилася до 23,8% в порівнянні з 25,6% роком раніше, що є негативною тенденцією, вважає посол Росії в Україні Віктор Черномирдін.

- Якщо в 2003-2004 рр. зростання торгового обороту Росії і України перевищувало 35%, то за 10 місяців цього року він склав тільки 9%, - сказав Черномирдін на засіданні російсько-української ради стратегічних інвесторів в Києві в четвер, кажучи про причину зниження частки РФ в зовнішньоторговельному обороті України.

За його словами, темпи зростання російського експорту відстають від темпів зростання українського експорту - відповідно на 6% і 13% за 10 місяців цього року.

В цілому зовнішньоторговельний оборот Росії і України за січень-жовтень 2006 року досяг $18,3 млрд, додав посол.

Черномирдін підкреслив, що російський бізнес як і раніше серйозно зацікавлений в збільшенні інвестицій в українську економіку. Серед секторів таких інвестицій, що ростуть, він назвав банківський ринок і нерухомість.

Він також відзначив появу великого інтересу українських підприємств до інвестицій в російські компанії і заявив про зацікавленість Росії в цьому процесі.

Крім того, російський посол висловив надію, що Україна відновить участь в створенні Єдиного економічного простору з Росією, Казахстаном і Білоруссю.

Він нагадав, що Київ поки погодився підписати 14 документів з 38 першочергових, обмежуючи ступінь своєї інтеграції створенням зони вільної торгівлі.

Черномирдін висловив упевненість, що намічене на 22 грудня в Києві засідання російсько-української міждержавної комісії на чолі з президентами двох країн дасть новий поштовх економічному співробітництву Росії та України.

У засіданні ради стратегічних інвесторів Україну представляє глава Державного агентства по інвестиціях та інноваціях Віктор Івченко, а також глава ліквідованої напередодні урядом Ради підприємців при Кабінеті міністрів, член опозиційної фракції "Наша Україна" Ксенія Ляпіна і перший заступник глави Фонду держмайна Віктор Петров.

Заявлені перший віце-прем"єр Микола Азаров, перший заступник глави секретаріату президента Арсеній Яценюк, голова Нацбанку Володимир Стельмах були відсутні, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Росія стурбована зменшенням своєї частки у зовнішньоторговельному обороті України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути