пʼятниця, 02 вересня 2011 21:38

"Росія шантажує Україну, щоб повернути собі статус супер держави" - європейський експерт

"Росія шантажує Україну, щоб повернути собі статус супер держави" - європейський експерт

Нова суперечка щодо російського газу є доказом того, що Росія не може контролювати Україну, і Москві доводиться використовувати шантаж. Про це розповів Deutsche Welle експерт з економічних питань Фредрік Еріксон.

На думку директора Європейського центру міжнародної політекономії Фредріка Еріксона, Росія нині намагається шантажувати Україну, щоб втілити свій план щодо великого митного союзу на території колишнього СРСР. Це говорить про те, що Моcква все більше потрапляє у стан розпачу і розчаровується у керівництві України.

"Кремль сподівався, що Янукович буде російським пуделем, який виконуватиме будь-яку вимогу і радо поверне Україну до сфери впливу Москви. Але Кремль неправильно оцінив Януковича", - вважає Еріксон.

На думку експерта, нинішній український президент більш приязно ставиться до Росії, ніж його попередник, але він розуміє, що майбутнє української економіки полягає у тіснішій інтеграції з Європою. Це інтеграція через торгівельні стосунки та інвестиції.

"Кремль намагається заблокувати тенденцію до інтеграції з Європою, що останнім часом зростає. Стратегія Росії полягає у збільшенні економічних та політичних важелів впливу у світі, розширюючи сферу економічного впливу та контролю. Це дуже погано для інших країн. Адже їм доведеться платити за російські амбіції щодо повернення статусу супер держави",- розповідає Еріксон.

Зараз ви читаєте новину «"Росія шантажує Україну, щоб повернути собі статус супер держави" - європейський експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути