вівторок, 09 серпня 2011 11:49

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Янукович і Кремль розігрують Тимошенко в орлянку - експерт

Янукович і Кремль розігрують Тимошенко в орлянку - експерт

Росія намагається за допомогою Юлії Тимошенко тиснути на президента України Віктора Януковича з метою реалізації власних інтересів

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Андрій О'Кара, коментуючи реакцію Росії на арешт екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"Тимошенко та Путіна пов'язує таємниця у зв'язку з газовими перемовинами 2009 року...Росія сприяє збереженню в Україні олігархії, щоб за допомогою Тимошенко можна було б тиснути на Януковича", - переконаний політолог.

За його словами, після майбутньої зустрічі президента Росії Дмитра Медведєва та його українського колеги Януковича, а можливо Путіна та Януковича шанси на звільнення екс-прем'єра з-під варти суттєво збільшаться.

"У Росії є ціла система аргументів, яка може переконати Януковича. По-перше інформація про минуле президента нинішнього глави держави зберігається у Росії. Крім того Кремль може сприяти міжнародній ізоляції, а також особисто посилити економічний та політичний тиск на офіційний Київ. Тобто аргументів у Росії багато", - підкреслив політолог, додавши, що Тимошенко може звільнити або Путін, або Медведєв

"В даному разі Тимошенко є не суб'єктом, а об'єктом торгу між Кремлем та вулицею Банковою її зараз розігрують в орлянку як у фільмі "Жорстокий романс", - підкреслив експерт.

Нагадаємо, що 5 серпня Печерський суд змінив запобіжний екс-прем'єру Юлії Тимошенко з підписки про невиїзд на утримання під вартою. 8 серпня захист Тимошенко тричі просив суд скасувати запобіжний захід, однак відповідне рішення так і  не було ухвалене.

Зараз ви читаєте новину «Янукович і Кремль розігрують Тимошенко в орлянку - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути