вівторок, 27 лютого 2024 16:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія розгорнула проти України спецоперацію "Майдан-3"

Росія розгорнула проти України спецоперацію "Майдан-3"
Ворог хоче розхитати ситуацію в Україні і завдати військової поразки на сході, повідомила СБУ. Фото: Getty Images

Країна-агресорка Російська Федерація розгорнула проти України спецоперацію "Майдан - 3", щоб деморалізувати українців, посіяти паніку серед населення, вбити клин між військовослужбовцями і цивільними, розсварити всіх з усіма, в тому числі представників політичного керівництва країни, громадянського суспільства.

Про це повідомила Служба безпеки України.

"Глобальна міжнародна ціль росіян - зменшити підтримку нашої країни з боку проукраїнської коаліції у світі", - повідомила спецслужба.

Спецоперація "Майдан - 3" досягне своєї кульмінації у березні-травні, сказали.

"Протягом найближчих тижнів ворог кине максимум зусиль на розповсюдження деструктивних для світової безпеки наративів і спроб розпалювання конфліктів - як всередині України, так і в інших точках світу, де є дієва підтримка України", - пишуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ви його бачили на каналах Медведчука і Мураєва: СБУ затримала "політексперта"

За задумом ворога, на першу половину червня ситуацію в Україні вдасться розхитати і тоді, скориставшись цим, Україні буде завдано військову поразку на сході, повідомили в СБУ.

"Методика кампанії - традиційна для російських спецслужб: поставити під сумнів легітимність прийнятих в Україні після 20 травня владних рішень, поширити панічні настрої, зневіру, штучно протиставити цивільних і військових, посварити нас з нашими союзниками, розповсюдити у суспільстві усілякі "теорії змови", - сказали.

Також росіяни через власних агентів впливу в Україні і по всьому світу робитимуть ставку на організацію різноманітних протестних акцій, дискредитуватимуть процес обміну військовополонених.

У листопаді минулого року, в межах спецоперації "Майдан - 3", на поширення антиукраїнських настроїв лише у мережі Telegram РФ витратила майже $250 млн. Загальний бюджет операції становив $1,5 млрд. Це - найдорожча "акція" російських спецслужб в історії, заявили в СБУ.

"З огляду на вищевказані обставини звертаємося до українського суспільства, до наших міжнародних партнерів та союзників із закликом посилити спільний опір та всеохоплюючі безпекові заходи, особливо в інформаційному просторі, задля ефективної протидії глобальним загрозам та викликам нової світової гібридної війни. Війни, яку проти всього цивілізованого світу сьогодні веде Російська Федерація та її злочинні союзники. Нашому суспільству потрібна єдність.Слава Україні", - звернувся Комітет з питань розвідки при президентові України.

Раніше представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький повідомляв, що російські окупанти хочуть захопити Луганську область до псевдовиборів Путіна, які ворог планує на березень.

Зараз ви читаєте новину «Росія розгорнула проти України спецоперацію "Майдан-3"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути