четвер, 02 жовтня 2008 11:59

Росія "привітає" українців з Новим роком ціною на газ

Росія "привітає" українців з Новим роком ціною на газ
Політолог Володимир Фесенко вважає, що прем"єр-міністр Юлія Тимошенко під час свого візиту до Москви 2 жовтня остаточно не домовиться про ціну на газ на 2009 рік.

"Швидше за все, остаточний результат по переговорах про ціну на газ на 2009 рік ми отримаємо не раніше грудня. Тягнути до останнього і визначатися лише наприкінці року – це традиційна тактика "Газпрому". Останнім часом найраніший результат підписання газових угод був наприкінці листопада минулого року", - зазначив він.

На його думку, другий чинник – це питання про надання ПДЧ Україні. "Він вирішуватиметься в грудні. Росія використовуватиме газовий чинник як елемент шантажу української сторони. Це не просто питання енергетичної політики", - підкреслив політолог.

Що стосується "політичного благословення" в Москві, то за словами Фесенка, ніхто прямо цього робити не буде. Росія гратиме на протиріччі між основними політичними фігурами: Ющенком, Тимошенко і Януковичем.

"Ніякого прямого політичного благословення на цих переговорах не буде. Росію більше цікавить питання ПДЧ і збереження газових залежностей України від Росії", - підсумував він, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Росія "привітає" українців з Новим роком ціною на газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути