Ексклюзиви
пʼятниця, 28 березня 2008 08:45

Росія профінансує святкування 300-річчя Полтавської битви

Мер Полтави Андрій Матковский і посол Росії Віктор Черномирдін підписали Меморандум про фінансування з боку Російської Федерації підготовки до 300-річчя Полтавської битви.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Полтавської міськради.

"Сьогодні сторони погодили ідею й стратегію підготовки 300-річчя Полтавської битви. Вона складається у відході від будь-яких політичних оцінок, у примиренні й об"єднанні народів-учасників тих подій", - сказано в повідомленні.

Згідно з повідомленням, російська сторона буде брати активну участь у зазначених заходах й їх фінансуванні.

"Фінансування не буде обмежуватися певними сумами, а буде виходити з необхідного у виконанні наміченого", - сказано в повідомленні.

При цьому мер Полтави Андрій Матковський і Черномирдін підписали Меморандум про співробітництво між Полтавою й посольством Росії з переліком зобов"язань і взаємодопомоги.

"Російська сторона через залучення меценатських коштів планує взяти на себе реставрацію братської могили російських воїнів, склепного храму Петра й Павла, реставрацію будинку першого музею Павловського, що зараз належить православній церкві, і створить там православну школу й культурний центр Російської Федерації", - сказано в повідомленні.

Також планується участь російської сторони в благоустрої на території заповідника Алеї пам"яті загиблих воїнів на полі Полтавської битви.

У свою чергу, мер Полтави пообіцяв вивчити можливість створення в Полтаві гімназії з викладанням російською мовою.



Зараз ви читаєте новину «Росія профінансує святкування 300-річчя Полтавської битви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути