субота, 29 червня 2019 00:40

Росія підрахувала "збитки" від перебування Криму в складі України

Росія підрахувала "збитки" від перебування Криму в складі України
Росія звинувачує Україну через Крим. Фото: Цензор

Окупаційна влада Криму заявила про суму у 2,5 трильйона рублів "втраченої вигоди" від дій України до "возз'єднання з Росією".

"Для аналізу економічних втрат за основу було взято показник внутрішнього валового продукту за станом на 1991 і 2013 роки, таким чином, сума втрачених вигод склала 2,5 трлн рублів", - за підсумками наради "робочої групи" з аналізу збитків від "українського періоду" заявила заступник голови "парламентського комітету з економічної політики" Ольга Виноградова, повідомляє російський "Інтерфакс".

За підрахунками "робочої групи", Україна направляла недостатньо коштів для утримання мереж ЖКГ - 5% від встановленої норми.

"Це призвело до того, що у 2014 році знос устаткування водостічних станцій склав 87%, водопровідних і насосних - 76%, каналізаційних мереж - 54%, мереж водопостачання - 55%. Крим був недофінансовано", - заявила Виноградова.

Окремим блоком у "доповіді" визначено втрати від "енергоблокади" півострова у 2015 році з боку України - збитки, яких зазнала суб'єктами господарювання, оцінено в 1 млрд рублів, недоотримана вигода - в 1,5 млрд рублів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крим вам більше не належить: російський начальник забирає пляж в Севастополі

На початку червня на російському сайті держзакупівель був розміщений тендер на виконання так званого дослідження для "оцінки збитків", "завданих" Криму з 1991 по 2014 рік, коли анексований Крим перебував під контролем України.

Зараз ви читаєте новину «Росія підрахувала "збитки" від перебування Криму в складі України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути