Ексклюзиви
четвер, 21 липня 2022 11:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія обстріляла мечеть у Харкові, поки Путін просив Іран зброю – Подоляк

Росія обстріляла мечеть у Харкові, поки Путін просив Іран зброю – Подоляк
Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк. Фото: president.gov.ua

Російська Федерація продемонструвала зневагу, обстрілявши мечеть у Харкові під час поїздки диктатора Володимира Путіна в Іран з проханнями надати зброї.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у Тwitter 21 липня.

"Класичне російське єзуїтство. Приїхати на поклін у Тегеран, щоб вимолити у верховного лідера Ірану Алі Хаменеї "трошки зброї для другої армії світу", а паралельно обстріляти мечеть у Харкові. Для варварів немає нічого святого. Але чи зрозуміють в Ірані жест зневаги від Кремля?", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іранські безпілотники для Росії: у Білому домі прокоментували ситуацію

11 липня в американському Білому домі повідомили, що Іран найближчим часом надасть Росії "до кількох сотень БПЛА" і навчатиме російських військових користуватися ними.

Раніше Іран надав аналогічні безпілотні літальні апарати єменським повстанцям-хуситам для нападу на Саудівську Аравію до того, як на початку цього року було досягнуто припинення вогню

13 липня міністр закордонних справ Ірану Хосейн-Амір Абдоллахіан відреагував на заяву США. Запевнив, що вони не постачатимуть безпілотники РФ. Абдоллахіан наголосив, що його країна уникає будь-яких дій, що ризикують призвести до подальшої ескалації в Україні, зокрема, постачання озброєння.

Уранці 20 липня російські війська обстріляли Харків, убивши трьох мирних мешканців, у тому числі 13-річного хлопчика. Унаслідок цих обстрілів було також пошкоджено мечеть у Київському районі міста.

21 липня окупанти обстріляли один з найгустонаселеніших районів Харкова. Загинули двоє людей. Ще 19 поранено. Один з поранених – співробітник патрульної поліції. Чотири людини у тяжкому стані. Окупанти стріляли з реактивних систем залпового вогню "Ураган" та касетними снарядами.

Зараз ви читаєте новину «Росія обстріляла мечеть у Харкові, поки Путін просив Іран зброю – Подоляк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути