Ексклюзиви
четвер, 21 липня 2022 09:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Харків з областю обстріляли окупанти: є загиблі й поранені діти
6

Вночі російські окупанти завдали ворожих ударів по мирному населенню Чугуївського району. Упродовж доби на Харківщині загинули четверо цивільних: троє в Харкові, зокрема 13-річна дитина.

У Богодухівському районі від ворожих снарядів загинув 72-річний чоловік. Поранень зазнали 11 людей в області, повідомив 21 липня голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram.

"Добу ворог масовано обстрілював Харків і населені пункти Чугуївського, Богодухівського й Ізюмського районів. Серед зруйнованого – частина будівлі комунального підприємства. Сталися пожежі, пошкоджені житлові будинки й господарчі споруди. Окупанти свідомо ведуть обстріли полів зі стиглою пшеницею, внаслідок чого спалахують пожежі й знищується врожай", – написав він.

Минулої доби горіли поля в Чугуївському й Богодухівському районах. У Золочівській громаді від обстрілів загорілися відразу два поля на площі 60 га. Завдяки роботі рятувальників і аграріїв вогонь не поширився ще на 66 га пшениці. Загалом на Харківщині ворог вже знищив понад 130 га посівів зернових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вдарили по Харківщині зі ствольної та реактивної артилерії – Генштаб

"Поранені троє людей у Харкові, зокрема 15-річна дівчина. У Чугуївському районі п'ятеро поранених, у Богодухівському – двоє, в Ізюмському – одна людина", – додав Синєгубов.

Вночі російські окупанти завдали ударів по мирному населенню Чугуївського району
Фото: ДСНС
Вночі російські окупанти завдали ударів по мирному населенню Чугуївського району
Вночі російські окупанти завдали ударів по мирному населенню Чугуївського району
Вночі російські окупанти завдали ударів по мирному населенню Чугуївського району
Вночі російські окупанти завдали ударів по мирному населенню Чугуївського району

На лінії зіткнення тривають активні бойові дії. Російська армія зі ствольної та реактивної артилерії обстрілює населені пункти Харківщини: Мосьпанове, Петрівка, Руські Тишки, Базаліївка, Печеніги, Циркуни, Питомник, Дементіївка, Коробочкине, Прудянка та інші. Противник безуспішно намагався просунутися в напрямку селища Питомник.

Росіяни обстрілюють Харків з областю майже кожну ніч. Вирішальний чинник – близькість до кордону з країною-окупантом. Загарбники продовжують терор мирного населення.

Вранці 20 липня російські терористи обстріляли Харків. Вдарили по одному з районів міста.

У ніч проти 20 липня вдарили по Чугуївському й Богодухівському районах. Також ворог масовано обстріляв населені пункти Харківського, Лозівського та Ізюмського районів області. Пошкоджені житлові будинки, господарчі споруди, заклад освіти, господарчі об'єкти. Горіли поля з пшеницею.

Зараз ви читаєте новину «Харків з областю обстріляли окупанти: є загиблі й поранені діти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути