вівторок, 20 травня 2014 09:20

Росія не гарантує того, що Україна залишиться цілісною

Росія не гарантує того, що Україна залишиться цілісною
Фото: gazeta.ua

Росія не може і не збирається гарантувати територіальну цілісність України.

Про це заявив прем'єр-міністр Дмитро Медведєв в інтерв'ю агентству Bloomber, повідомляє ТСН.

"Ми нічого нікому не повинні гарантувати, тому що ми ніколи не брали на себе жодних зобов'язань на цю тему, але ми виходимо з того, що найголовніше завдання - заспокоїти ситуацію на території України, не гарантувати щось комусь, а заспокоїти цю ситуацію", - сказав він.

При цьому Медведєв зазначив, що Євросоюз і США повинні дати гарантії Москві, що "не будуть втручатися у внутрішні справи України".

"Хай нам наші партнери по діалогу, в тому числі Євросоюз і США, щось прогарантують - про те, що не будуть втручатися у внутрішні справи України, нехай вони нам прогарантують, наші партнери на Заході, що вони не будуть втягувати Україну до Північноатлантичного альянсу, що ті люди, які живуть на Сході, не втратять можливості говорити російською мовою, що не прийде якийсь божевільний "Правий сектор", не почне їх різати", - додав він.

Раніше голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський заявив, що агресія стосовно України може обернутися для Росії повним крахом. На його думку, дії Путіна призвели до того, що для українців Росія вже не може вважатися "кровним братом", а швидше - "далеким родичем".

Зараз ви читаєте новину «Росія не гарантує того, що Україна залишиться цілісною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути