вівторок, 14 вересня 2021 13:39

Росія намагається оточити Україну. Треба брати приклад з Ізраїлю - Кулеба

Росія намагається оточити Україну. Треба брати приклад з Ізраїлю - Кулеба
Є проблема можливості проникнення підривних груп із Білорусі, сказав Кулеба. Фото: "Радіо Свобода"

Україна може покладатися лише на себе. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в статті британського видання The Independent.

"Україна прийшла до розуміння, що може покладатися лише на себе. За його (Кулеби. - Gazeta.ua) словами, у короткостроковій і середньостроковій перспективі це означає, що потрібно навчитися ставати гнучкою військовою державою, подібною до Ізраїлю: "Обставини не залишають вибору. Армія, дипломатія та український народ - ось що ми маємо, щоб вижити", - сказано в статті, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ця країна (Україна. - Gazeta.ua) отримала низку гірких уроків, що обіцянки Заходу, найімовірніше, не будуть виконані. Ми не віримо обіцянкам", - зауважив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Починаємо нову еру поглибленої співпраці зі США - посол Маркарова

"Розмовляючи з The Independent у Києві через день після того, як його президент попередив про повномасштабну війну, Кулеба сказав, що, на його думку, Росія намагається "оточити" Україну", - йдеться в статті.

"Відверто кажучи, у нас проблема, тому що ми недостатньо інвестували в кордон. Тепер ми дивимося на нього і бачимо ідеальну вразливість для підривних груп або мігрантів, яких Лукашенко може захотіти відправити (в Україну - Gazeta.ua)", - зауважив Кулеба.

Самопроголошений президент Білорусі Лукашенко хоче розмістити на білорусько-українському кордоні російські зенітно-ракетні комплекси C-400.

Якщо Росія поглине Білорусь, то Україна отримає 1000 км джерела небезпеки для суверенітету і територіальної цілісності, заявляв раніше Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Росія намагається оточити Україну. Треба брати приклад з Ізраїлю - Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути