понеділок, 15 січня 2018 16:19

Росія нахабно набрехала - Марчук

Росія нахабно набрехала - Марчук
Росія порушила Будапештський меморандум - Євген Марчук. Фото: УНІАН

Глава МЗС РФ Сергій Лавров набрехав, заявивши, що Росія не порушила умов Будапештського меморандуму, оскільки не використовувала і не загрожувала Україні ядерною зброєю.

Про це в Facebook написав представник України в підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі Євген Марчук.

"Загляньте в текст Будапештського меморандуму і прочитайте тільки статтю №2 цього документу, де говориться, що підписанти "підтверджують свої зобов'язання (саме зобов'язання)... що ніяка (!!! -тобто не тільки ядерна) їхня зброя ніколи (!!!) не буде використовуватись проти України. У вас тоді буде інша логіка для бесіди з експертами, які до речі також не демонструють знання тексту Меморандуму", - звернувся він до журналістів.

Марчук порадив цитувати співрозмовникам ще одну статтю Меморандуму.

"Лавров просто нахабно обманює, журналістів, сподіваючись, що ніхто не загляне в оригінал тексту. Не тільки ядерна, а ніяка їхня зброя ніколи не буде використана проти України - тобто потрійне зобов'язання", - наголосив він.

Згідно з текстом документа, Російська Федерація, Велика Британія і США "підтверджують їх зобов'язання утримуватися від загрози силою або її використання проти територіальної цілісності або політичної незалежності України, крім цілей самооборони або будь-яким іншим чином згідно зі Статутом Організації Об'єднаних Націй".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики стріляли з БМП, полював снайпер: в лавах АТО є поранені

Росія анексувала український півострів у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі. Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. українців.

Зараз ви читаєте новину «Росія нахабно набрехала - Марчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути