Ексклюзиви
середа, 19 березня 2014 14:38

Росія на захопленні Криму не зупиниться - експерт

Росія на захопленні Криму не зупиниться - експерт
Володимир Путін. Фото: www.unian.ua

На захопленні Криму президент РФ Володимир Путін не зупиниться.

Таку думку висловив науковий директор Інституту Євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко на прес-конференції в Києві, повідомляє УНІАН.

За словами Сушка, Путін хоче "покарати" Молдову, так само, як і Україну за прагнення підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Тому він не виключає, що Росія скоро визнає Придністров'я частиною РФ.

"Далі... Дивимося на карту: Придністров'я - це ексклав, затиснутий між двома країнами, які інтегруються в ЄС. І, використовуючи інтереси тих, хто там проживає, (ці люди) будуть використані маніпулятивно для того, щоб пробити до них "данцигський коридор". Власне, йдеться про відрізання України від моря, відторгнення сходу. Питання лінії проходження кордону може варіюватися, але суть буде в тому, щоб істотно зменшити територію України", - сказав Сушко.

На думку експерта, цей план не обов'язково буде реалізовуватися в цьому році. "Але все може бути... Саме це є завданням: створення території Росії до Дністра", - підкреслив він.

За словами Сушка, все залежатиме від того, як світ буде готовий чинити опір таким сценарієм, Україна в тому числі.

Говорячи про санкції проти РФ, Сушко звернув увагу, що зараз введені лише перші санкції. На його переконання, завтра-післязавтра, під час зустрічей керівництва Євросоюзу і США, обговорюватимуться питання про подальші кроки.

"Разом з тим ми не повинні мати ілюзії, що санкції самі по собі будуть такими, що можуть вирішити всі наші проблеми. Очевидно, що російське керівництво прораховувало всі варіанти можливих санкцій та інших дій, з якими вони можуть зіткнутися у відносинах з демократичним світом, і прорахувавши, вони для себе вирішили, що або ті санкції, які можуть бути введені, будуть для них не критичними, або, якщо обговорюються якісь критичні санкції, вони не будуть введені. На це і йде розрахунок", - вважає експерт.

За словами Сушка, в Москві впевнені, що Євросоюз не перейде до санкцій так званої "третьої корзини", тобто, власне, до економічних санкцій - обмеження торгівлі, закриття спільних комерційних проектів і т.д.

Зараз ви читаєте новину «Росія на захопленні Криму не зупиниться - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути