понеділок, 28 січня 2013 10:50

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Росія може бути зацікавлена у новій справі проти Тимошенко задля зриву саміту Україна-ЄС - Яценюк

Росія може бути зацікавлена у новій справі проти Тимошенко задля зриву саміту Україна-ЄС - Яценюк
Арсеній Яценюк: обвинувачення Тимошенко ставить під сумнів саміт Україна-ЄС. Фото: lenta-ua.net

Офіційно висунуті Генеральною прокуратурою України підозри на адресу екс-прем'єра Юлії Тимошенко в організації замовного вбивства бізнесмена і народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році ставлять під сумнів можливість проведення запланованого саміту "Україна-ЄС" і в цьому може бути зацікавлена ??російська сторона, вважає лідер парламентської фракції "Батьківщини" Арсеній Яценюк.

Про це він заявив в інтерв'ю журналу "Кореспондент", опублікованому на сайті видання у понеділок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГПУ запевняють, що зібрали достатньо доказів вини Тимошенко

"У мене є декілька версій події. Оскільки ця новина ставить під питання проведення саміту Україна-ЄС, я не виключаю зацікавленість у подібному розвитку подій та інших країн, зокрема Росії. На саміті, який має відбутися, питання про європейські перспективи України та звільнення Юлії Тимошенко повинні не ставитися, а вирішуватися", - зазначив Яценюк.

"Можливо, це також наслідки боротьби всередині президентського оточення. Адже нова кримінальна справа проти Тимошенко вбила залишки довіри до Януковича (президент України Віктор Янукович - gazeta.ua)", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ: Суд закрив справи проти свідка, який розповів про інтимний зв'язок Тимошенко з Лазаренком

При цьому лідер фракції зазначив, що саміт Україна-ЄС - "це не феєричне свято для української влади, а необхідна зустріч між Україною та нашими західними партнерами, в ході якої вирішуються питання європейського майбутнього країни, підписання угоди з ЄС, безвізового режиму, припинення політичних переслідувань і зближення України з Європейським союзом".

"Саміт - це інструмент вирішення проблем, а не піар-майданчик для Януковича. І цей саміт має відбутися. Наші західні партнери ведуть діалог не з Януковичем, а з Україною, якою короткочасно керує Янукович. Крім президента в Україні є ще опозиція, з якою також наші західні друзі ведуть діалог. Це необхідно для країни. Тому перед самітом Україна-ЄС ми звернулися до наших європейських партнерів, щоб провести окрему зустріч з опозицією", - розповів Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Росія може бути зацікавлена у новій справі проти Тимошенко задля зриву саміту Україна-ЄС - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути