понеділок, 12 лютого 2024 22:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія ігнорує запити передати тіла полонених, які нібито загинули в Іл-76 - ГУР

Росія ігнорує запити передати тіла полонених, які нібито загинули в Іл-76 - ГУР
Росія не реагує на запити, сказав Андрій Юсов. Фото: gur.gov.ua

До Російської Федерації зверталися з запитами щодо повернення тіл полонених, які нібито загинули внаслідок падіння літака Іл-76, однак росіяни не реагують на запити.

Про це з посиланням на представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрія Юсова повідомили "Суспільне".

Юсов повідомив, що запити на повернення тіл військовослужбовців подаються.

1 лютого представник ГУР повідомляв, що Україна зверталася до РФ стосовно повернення тіл полонених, що, як стверджували кремлівські пропагандисти, нібито загинули внаслідок трощі російського літака Іл-76. Однак держава-агресор не реагує на запити.

Представник ГУР тоді пояснив, що у межах обміну 31 січня додому повернулись українці, яких мали обміняти 24 січня - за винятком 65 людей зі списку, що оприлюднили російські пропагандисти.

Юсов тоді наголосив, що в Україні статус цих 65 воїнів, яких росіяни оголосили нібито загиблими, не змінювався - вони вважаються військовополоненими.

"Щодо інформації про загибель, Україна зверталась і продовжує звертатись щодо передачі тіл. Поки що російська сторона на це не йде", - сказав представник ГУР 1 лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали перші супутникові знімки з місця падіння Іл-76

Пізніше секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов сказав, що на борту російського військово-транспортного літака Іл-76 не було українських військовополонених.

24 січня у Корочанському районі Бєлгородської області Російської Федерації впав військово-транспортний літак Іл-76. Російське міністерство оборони заявило, що на борту нібито перебували 65 українських військовополонених, яких везли на обмін.

Ворог активно здійснює інформаційні спецоперації, спрямовані проти України, які мають на меті дестабілізацію українського суспільства, прокоментував Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

У Головному управлінні розвідки повідомили, що на 24 січня готувався обмін полоненими.

Зараз ви читаєте новину «Росія ігнорує запити передати тіла полонених, які нібито загинули в Іл-76 - ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути