понеділок, 17 травня 2010 18:24

Росія і Україна визначили нові кордони

Росія і Україна визначили нові кордони

Міністри закордонних справ України і Росії підписали угоду про демаркацію кордону двох держав.

Відповідні документи у понеділок підписали Костянтин Грищенко і Сергій Лавров за підсумками засідання українсько-російської міждержавної комісії.

Угода дозволить створити правові підстави для демаркації державного кордону між двома країнами. Вона передбачає створення спільної українсько-російської демаркаційної комісії для підготовки необхідної документації і позначення кордону на місцевості.

Крім того, президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв підписали підсумковий протокол третього засідання російсько-української міждержавної комісії, спільну заяву з питань удосконалення системи європейської безпеки.

Також лідери двох країн підписали спільну заяву щодо врегулювання придністровської проблеми і з питань безпеки в Чорноморському регіоні.

Крім того, гендиректор Національного космічного агентства України Юрій Алексєєв та керівник федерального космічного агентства РФ Анатолій Пермінов підписали угоду між урядами двох країн про співробітництво у галузі використання і розвитку системи ГЛОНАСС.

Міністр освіти України Дмитро Табачник та міністр освіти РФ Андрій Фурсенко затвердили угоду про першочергові заходи з розвитку науково-освітнього співробітництва на 2010-2012 роки.

Міністр культури України Михайло Кулиняк та міністр культури Росії Олександр Авдєєв підписали програму співробітництва між відомствами двох країн на 2010-2014 роки.

Також глава правління "Укрексімбанку" Микола Удовиченко та голова правління "ВТБ" Андрій Костін затвердили угоду про міжбанківську співпрацю.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Росія і Україна визначили нові кордони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути