субота, 11 червня 2022 00:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія хоче розбити кожне місто Донбасу - Зеленський

Росія хоче розбити кожне місто Донбасу - Зеленський
Президент України Володимир Зеленський записав чергове відеозвернення. Фото: ОП

Україна готується до масштабного відновлення.

Вже розпочали відбудову на звільненій території. Багато що змінимо в нашому житті після цієї війни, повідомив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

Битви ще тривають. І саме зараз, саме в цих дуже тяжких битвах вирішується, коли буде те "після". Вирішується, на яких рубежах остаточно ми зламаємо плани окупантів.

Українські військові роблять усе, щоб зупинити наступальні дії окупантів. Наскільки вистачає важкої зброї, сучасної артилерії.

"Зараз такий час, що всі українці й українки мають бути одним цілим – народом, який бореться й не дозволяє світу перемкнути увагу з того, що відбувається зараз на полі бою в Україні", - наголосив Зеленський.

"Щодня повторюю ці назви: Сіверськодонецьк, Лисичанськ, Бахмут, Словʼянськ, багато-багато інших. Повторюю на нарадах з військовими, з дипломатами, у розмовах з представниками держав-партнерів. Росія хоче розбити кожне місто Донбасу, кожне – це не перебільшення. Як Волноваху, як Маріуполь. Усі ці руїни у колись щасливих містах, чорні сліди від пожеж, воронки від вибухів – це і є все, що може дати Росія сусідам, Європі, світу", - заявив президент.

Зеленський провів зустріч з міністром оборони Великої Британії Беном Воллесом. Говорили саме про це – як зупинити російську агресію, як позбавити її наступального потенціалу, яке ще постачання потрібне для нашої армії.

Також він звернувся сьогодні й до британської університетської спільноти, поспілкувався зі студентами. Про відбудову, залучення провідних фахівців, про систему освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський порівняв Україну з електричним дзвінком

Також звернувся й до учасників Копенгагенського демократичного саміту. Говорив про заявку України на вступ до ЄС.

Зеленський розповів, що Канада стала першою державою, яка спрямувала кошти на наш адміністративний рахунок в МВФ, це мільярд канадських доларів.

"Я вдячний уряду Британії, керівництву Світового банку, уряду Канади за нові кроки у фінансовій підтримці України. Напередодні наша держава отримала 1,5 мільярда доларів США: мільярд – це Світовий Банк, ще 500 мільйонів – це Британія. Пряма бюджетна підтримка. Використаємо для оплати праці в бюджетному секторі", - подякував він.

Уряд представив конкретні деталі нових державних програм, які мають забезпечити нові робочі місця й підтримку для бізнесу у цей дуже складний час. Передусім це стосується безповоротних грантів для мікробізнесу та іншої спеціальної фінансової підтримки для малого й середнього підприємництва.

Підписав два укази про нагородження наших героїв. Державними нагородами вже відзначені 242 учасники бойових дій, з них вісім – посмертно.

Погоджено законопроєкт, який дасть змогу розмитнення авто через державний сервіс у "Дії". Увесь процес розмитнення буде максимально прозорим, зручним і одразу прибере всі тіньові схеми, які були можливі в попередні роки в цій сфері.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче розбити кожне місто Донбасу - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути