Ексклюзиви
середа, 20 грудня 2017 15:17

Росія готує активізацію воєнних дій - Турчинов

Росія готує активізацію воєнних дій - Турчинов
Олександр Турчинов. Фото: Reuters

Виведення російських офіцерів зі Спільного центру з координації та контролю режиму припинення вогню з Донбасу свідчить про плани ворога активізувати воєнні дії.

Про це сказав секретар РНБО Олександр Турчинов на відкритті фотовиставки, присвяченої загиблому лейтенанту ВСУ Аміні Окуєвій.

"В односторонньому порядку, цинічно, не маючи жодних підстав, Росія поставила перед фактом не тільки Україну, але і весь світ, що вони відкликають своїх офіцерів із СЦКК. Це можна пов'язати з ескалацією, яка відбувається на фронті. Дуже потужні обстріли, у тому числі з використанням важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню відбуваються останніми днями. Не можемо виключати, що вони виводять своїх офіцерів, щоб почати активізацію не просто провокацій, а воєнних дій", - сказав Турчинов.

Він наголосив, що ЗСУ готові відбити атаку російсько-терористичних військ, а українська армія посилюватиме свої позиції на фронті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МінАТО попередили про ескалацію на Донбасі

Росія відкликала своїх офіцерів із Спільного центру з координації та контролю режиму припинення вогню на Донбасі. 19 грудня вони перетнули кордон України і повернулися в Росію.

Зараз ви читаєте новину «Росія готує активізацію воєнних дій - Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути