вівторок, 28 серпня 2012 18:01

Росія готова витрачати мільйони на русифікацію України - Доній

Росія готова витрачати мільйони на русифікацію України - Доній
Олесь Доній: П'ята колона в Україні допомагає русифікації. Фото: svit24.net

Росія ніколи не шкодувала грошей на захоплення нових територій, тому залюбки кидатиме сотні мільйонів на впровадження російської мови в Україні.

Так народний депутат Олесь Доній прокоментував  Gazeta.ua заяву посла Російської Федерації в Україні Михайла Зурабова про те, що Росія готова допомогти українським освітнім установам для максимального використання потенціалу закону "Про засади державної мовної політики".

"Не дивно, що прозвучала така заява від російського посла, бо Росія розглядає і російську мову, і московський патріархат як засоби русифікації земель, які колись входили або до Російської імперії, або до СРСР, і, в перспективі, в цій чи іншій формі мають приєднатися вже до нового російського утворення", - наголосив він.

Доній розповів, що Росія ніколи не шкодувала грошей на те, щоб долучити до себе нові території.

"Завжди в історії російська імперія заради своєї величі і могутності була готова недоплачувати своїм мешканцям, своїм громадянам, але кидати гроші на захоплення нових територій", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Східні та західні українці ще не відчули, що у них є спільний ворог - співачка

Нардеп додав: "Відповідно, зараз через мовний закон прогнозовано може кидатися додаткові гроші на російські книжки, підручники, фільми, будь що, що може слугувати засобом русифікації".

Українська влада, на переконання парламентаря, не проти цього процесу.

"П'ята колона всередині України, яка зараз стоїть на чолі української влади і очолює міністерство освіти, чи має більшість у Верховній Раді, це вітає і готова допомагати РФ у цій русифікації. Тому що все, що пов'язано з українською незалежністю для них є ворожим і неприйнятним. Вони готові очолювати губернію в Росії, а не незалежну державу. Тому тут якраз спільний інтерес з одного боку Кремля, а з іншого боку — п'ятої колони в Україні. Тому вони і протягують цю ініціативу — одні проголошують, а інші вітають", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готова допомогти Україні у використанні "мовного" ??закону в освіті

Доній переконаний, що такі дії однозначно "б'ють по підвалинам української державності". Крім того, він наголосив, що масштаби такої "допомоги" РФ можуть бути гарндіозними.

"Це може бути мільйони, десятки мільйонів, сотні. Росія ніколи не шкодувала грошей для підкорення інших земель. Тому що територіальна експансія — це основа російського існування", - підкреслив нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Росія готова витрачати мільйони на русифікацію України - Доній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

78

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути