понеділок, 08 серпня 2011 13:41

Російський телеканал хоче виправдати Кучму у справі Гонгадзе - ЗМІ

Російський телеканал хоче виправдати Кучму у справі Гонгадзе - ЗМІ

У Росії знімають документальний фільм про вбивство Георгія Гонгадзе. Можливо, стрічка стане спробою "відбілити" Леоніда Кучму.

Таке враження склалося у тих людей, які погодилися дати інтерв'ю для фільму, пише "Телекритика". Росіяни вже записали інтерв'ю депутатів, вховшіх в робочу групу по справі Гонгадзе, Григорія Омельченка, Олександра Жира та журналіста Олега Єльцова.

За непідтвердженою інформацією джерел, замовником фільму під робочою назвою "Вбивство, що змінило Україну" є нібито Всеросійська державна телерадіокомпанія (ВГТРК), в яку входять "РТР Планета", група каналів "Росія" та інші.

Автор фільму - Ірина Чернова, співавтор сценарію скандально відомого фільму Андрія Кончаловського "Битва за Україну". За її словами, ВГТРК не замовляла цей фільм. У той же час, автор розраховує, що його покажуть на каналі "Росія".

На питання, що до фільму може бути причетна людина, зацікавлений в тому, щоб обілити Леоніда Кучму, Чернова відповіла: "Розумієте, що стосується Кучми - у мене, звичайно, є сильні сумніви в тому, що він безпосередньо віддавав наказ про вбивство".

"Це і плівки не підтверджують! Я, найголовніше, себе до цих пір не можу відповісти на питання: чи було це вбивство під плівки чи збіг обставин?", - сказала вона.

Виробляє фільм компанія MiraProduction. Планується, що на екрани він потрапить у вересні.

"Телекритика" зазначає, що фільм російського виробництва виявиться черговою спецоперацією - подібної відомому фільму Чарльза Кловера "Піар", а також картині Андрія Кончаловського "Битва за Україну".

Зараз ви читаєте новину «Російський телеканал хоче виправдати Кучму у справі Гонгадзе - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути