середа, 17 листопада 2021 20:25

"Російський шпигун сидить поряд із президентом, а не у в'язниці" - Бутусов про Демченка

"Російський шпигун сидить поряд із президентом, а не у в'язниці" - Бутусов про Демченка
Після призначення Руслана Демченка в РНБО, почалася серія провалів українських спецслужб, вважає головред "Цензор.нет" Юрій Бутусов. Фото: Вікіпедія

Нинішній заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Руслан Демченко за влади Януковича сприяв підготовці анексії Криму росіянами. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав журналіст Юрій Бутусов.

"Це російський шпигун. Усі його дії свідчать про це. Він не просто курирував створення Харківських угод. А й контролював їх виконання. Коли російські війська зосереджувалися в Криму, він був першим заступником міністра закордонних справ і приховував їхні пересування. Не оголосив про порушення Росією угод. Він є реальним учасником агресії Росії в Криму. Допомагав захопити наш півострів", - зазначив журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Офіс президента - розплідник російської агентури" - Юрій Бутусов

За його словами, саме після призначення Демченка в РНБО, почалася серія провалів українських спецслужб.

"Він був учасником наради в кабінеті президента, де ухвалили рішення про перенесення - а фактично зрив - спецоперації із захоплення "вагнерівців" (29 липня білоруські правоохоронці затримали 33 найманці з керованої Кремлем приватної воєнної компанії в санаторії під Мінськом. Вони раніше воювали на Донбасі. Мінськ видав їх Москві. ЗМІ повідомляли, що українські спецслужби готували масштабну операцію з їх затримання, для чого виманили в Білорусь. Операція зірвалася після того, як силовики доповіли про це в Офіс президента. Звідти нібито відбувся витік інформації. - Gazeta.ua). Демченко має сидіти не поряд із президентом, а у в'язниці. Давати свідчення контррозвідці", - сказав Бутусов.

Він додав, що Демченко ще й незаконно дістав статус учасника бойових дій.

"Це сталося через два дні після призначення Андрія Єрмака керівником Офіса президента", - наголосив Бутусов.

Заступник секретаря Ради нацбезпеки й оборони Руслан Демченко лобіював у Верховній Раді ухвалення Харківських угод, які продовжили термін перебування російського флоту в Криму до 2042 року й допомогли РФ його захопити. Раніше люстрований, зараз є начальником комітету з розвідки при президентові. За часів президентства Віктора Януковича він був його радником, куратором зовнішніх відносин України з Росією.

Зараз ви читаєте новину «"Російський шпигун сидить поряд із президентом, а не у в'язниці" - Бутусов про Демченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути