четвер, 18 серпня 2016 16:33

Російський політолог пояснив, чому Назарбаєв обмовився про "особливий статус"

Російський політолог пояснив, чому Назарбаєв обмовився про "особливий статус"
Reuters

Заява президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва про готовність президента Петра Порошенка до "особливого статусу" Донбасу - частина гри Кремля.

Про це на "Апострофі" написав російський політолог Андрій Піонтковський.

"Заява Назарбаєва про готового до компромісів Порошенка - повернення до того періоду, коли Путін таврував "фашистів" і "бандерівців ", але з великою повагою говорив про Петра Олексійовича. Знову Москва веде ту ж гру - ось мотиви цього вкидання. Я б на місці українського керівництва, суспільства і пишучої братії поставив би питання Нурсултану Абішевичу: а чи не готовий він піти на серйозний компроміс щодо північних територій Казахстану. Чи немає у нього розбіжностей з цього приводу з його казахстанським парламентом?", - зауважив аналітик.

Експерт вважає: ця заява відбулася з ініціативи Москви.

"Навіщо це потрібно Назарбаєву? Не було ніякої необхідності публічно обговорювати свого колегу, президента України, та його проблеми. Це - гра Москви в "доброго" Порошенка і "погану" Верховну раду. Порошенко, можливо, їм і підіграє, обстоюючи таким чином позицію України. За два роки не вдалося зламати Україну за зміну її Конституції, за розмивання державності. Можливо, одним з методів опору Порошенкові і є відмовка - "я б радий, та ось Рада не дозволяє"", - пояснив Пінтковський.

За його словами, Порошенко прекрасно розуміє, що прийняття путінської інтерпретації Мінських угод - руйнування української держави.

"Діалог із Москвою з цього питання Україні не потрібен", - вважає політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін не досяг мети, тому посилює тиск - експерт про загострення

Нагадаємо, на зустрічі із Путіним Назарбаєв заявив, що Верховна Рада не дозволяє Порошенку ухвалити "особливий статус" Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Російський політолог пояснив, чому Назарбаєв обмовився про "особливий статус"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути